Veliki šumski požar izbio na području Trstena u Donjem Grblju - Volim Podgoricu

Veliki šumski požar izbio na području Trstena u Donjem Grblju

Večeras je oko 17 sati izbio požar većih razmjera na području Trstena, u Donjem Grblju. Požar se širi prema naselju Višnjeva. Gori nisko rastinje a vatra se širi u smjeru kretanja jakog sjevernog vjetra.

Na lice mjesta su pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja sa 4 vozila i 12 spasilaca. Njima su u pomoć pristigli vatrogasci iz Budve sa dvoje vozila. Kotorskim vatreogascima je pomogao i tamošnji biznismen Bato Carević koji je na raspolaganje stavio cistijernu sa vodom.

Kako nam je kazao komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, gašenje otežava jak sjeverni vjetar. Vatra je dosta daleko od stambenih objekata tako da, za sada, ne predstavlja opasnost za njih.

Mandić kaže da sve ukazuje o namjernom podmetanju požara, jer je indikativno da se on pojavio na više mjesta istovremeni pored saobraćajnice od Trstena ka donjogrbaljskom selu Višnjevu. On nije mogao da kaže koliko će kotorski spasioci ostati na terenu, prvenstveno zbog vjetra koji pojačava i nije moguće predvidjeti u ovom trenutku njegov pravac niti jačinu.

Skala radio

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com