Bilbordima u Budvi ponovo se provocira javnost - Volim Podgoricu

Bilbordima u Budvi ponovo se provocira javnost

Bilbordima “Pokoljenja djela sude 1918-2018”, koi su se pojavili u Budvi, srpski narod Boke najavljuje svečanost koja će biti održana 7. novembra u Mediteranskom sportskom centru, a “povodom obilježavanja stotinu godina od oslobođenja Budve i ujedinjenja”, odnosno najavljuje proslavu Podgoričke skupštine.

Foto: CdM

Ponovo se provocira javnost.

Potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović, za CdM kaže da ovi bilbordi nemaju veze sa Opštinom, niti zna ko je organizator.

“U  ime Opštine Budva u novembru neće biti nikakve proslave sem Dana Opštine, koji je 22. novembra. To je dan koji ima istorijski karakter za nas, gdje su naši preci dokazali da svojim učestvovanjem u antifaštističkoj borbi žele da iskažu vrijednosti slobode, dostojanstva, jednakosti, vrijednosti koje treba da vladaju našim društsvom. Opština Budva ne učestvuje ni u kakvoj drugoj organizaciji osim u onoj 22. novembra”, istakao je Bulatović.

Dakle, priča oko provocirajućih bilborda se nastavlja. Prije samo nekoliko mjeseci, bilbordi u Budvi su bili jedna glavnih tema. I tada su slavili Podgoričku skupštinu.

Mnogi iz vlasti i civilnog sektora su poručivali da je ovo skandal, provokacija, udar na ustavni poredak zemlje i  ruganje crnogorskom suverenitetu, naciji i državi. Podnijete su i krivične prijave, i to od Crnogorskog pokreta, koji je tužio sve one koji su bilborde postavili. Tada su postavljanje bilborda osudili Vlada, Ministarstvo kulture i brojne političke partije. Iz Vlade je najavljeno da proslavu Podgoričke skupštine neće dozvoliti.

Sa druge strane, oni koji zagovaraju tezu oslobodilačkog poduhvata 1918. godine, kažu da je bilbordi nemaju za cilj da stvaraju podjele, već da ujedinjuju Crnu Goru.

Cdm

1 komentar

  1. Zivjelo Ujedinjenje! Zivjele Srbija i Crna Gora bratske drzave istog naroda!!! Sta kome ima da smeta bilbord. Mi Srbi postujemo nase Svetenje, vi novopeceni milogorci ne postujete. Koliko puta Miras, ili NVO ili RTCG ili neki ANALiticar uvrijede preko 200 000 ljudi u Crnoj Gori koji sebe smatraju Srbima? Koliko uvreda na racun Mitropolije? Crkve? Vjere? Koliko layi o Srbima citamo svaki dan! Ako ja postujem nesto a ti ne postujes, nemas pravo medi da pranis da ja Vjerujem i Postujem ! Zivjelo Ujedinjenje! Slava precima!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com