Marović, Alibabić, Delić i Simonović posvetili pjesmu Podgorici i Kseniji Cicvarić - Volim Podgoricu

Marović, Alibabić, Delić i Simonović posvetili pjesmu Podgorici i Kseniji Cicvarić

Autor omaža je Momčilo Zeković, a aranžman je uradio Marko Kon uz pomoć Ivana Bambija Mirkovića.

Poput nekog novog crnogorskog boj benda, pjevači Danijel Alibabić, Bojan Delić, Rajo Simonović i Bojan Marović okupili su se na Sastavcima u Podgorici i zapjevali pjesmu o Milici, onoj “jednoj u majke”. U pitanju je scena iz spota za pjesmu “Ništa mi nije kao ti”,  autor ovog omaža Kseniji Cicvarić i ljubavnog pisma Podgorici je Momčilo Zeković. Aranžman je radio Marko Kon, uz pomoć Ivana Bambija Mirkovića, a spot Bubulj produkcija iz Bara.

“Prošle godine ja i Danijel smo kod mene u studiju napravili prvi demo snimak. Nažalost, pjesma nije završena do trenutka kada sam u oktobru promovisao ‘Džep sa tajnama’, inače je trebalo da se nađe na tom albumu. Shvatio sam da je ne možemo završiti na taj način kako dolikuje pjesmi koja priča o jednom gradu i jednoj ženi koje su pomali ljudi možda zaboravili”, objasnio je Zeković na promociji koja je održana juče u podgoričkom restoranu “Byblos”.

Sam događaj prošao je uz dosta šale i veselu atmosferu, a Zeković je otkrio da je bila ideja Danijela Alibabića da više pjevača otpjeva ovu numeru.

“Razmišljali smo ko bi mogao to da bude, gledali da budu generacijski bliski, a ja sam tad igrom slučaja radio na Rajovom albumu, sa Bojanom Delićem sam bio u komunikaciji povodom sličnih varijanti”, kazao je popularni Zeko, a Bojan Marović , koji je na promociju došao direktno iz Beograda, u šali dodao da je on slučajno upao i izvazvao smijeh publike.

“San svakog Podgoričanina je da uradi nešto za svoj grad, privilegija i dužnost da čuvamo priču svoga grada, Ksenija Cicvarić je dio kulturne baštine cijele Jugoslavije, što je značjano budući da smo zemlja sa najmanje stanovnika u ex Yu. Nadam se da će da nas ovaj momenat učiniti vječnim i da nas grad pamti kakvim jesmo, te da će natjerat neke nove generacije da se sjete nečg novog i pokažu da poslije ovoga možemo da idemo dalje I više”; poručio je Marović i dobio ovacije publike

Zeković je izrazio uvjerenje da će ova pjesma proširiti fan baze njenih pjevača, a priznao je i da je bilo koruptivnih radnji, odnosno da je svojoj kćerci dao glavnu ulogu u spotu.

“Htjeli smo da duh stare Podgorice donesemo na način koji će bit prijemčiv svakom gledaocu, Spot je sniman u Podgorici na Sastavcima, Stara Varoš, nekoliko mjesta pored Ribnice. Kuslevova kuća, te u kući Familije Šestović gdje je i Lsenija živjela svoje vremeno Trajalo je tri dana, kukali su što ih budimo rano, jer su svaku noć prije toga imali svirke i hvala bogu da je tako”, prisjetio se Zeko.

Autor ove numere skrenuo je pažnu i na erotske momente u pjesmi, što je očigledno nešto što ga interesuje u posljednje vrijeme, budući da je pjesma koju je radio Slavku Kaleziću za Eurosong bila puna erotskih aluzija.

“Već par puta pominjem najerotskije stihove koje su pisale crnogorske ruke: ‘Podigla je kratku rašicu, zagazila vodu ribnicu”’. Po meni to je jedan jako lijep stih”, zaključio je član grupe Perper.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com