Home / NOVOSTI / MILOŠEVIĆA SU UBILI NATO I SAD! Američki tužilac izneo šokantne podatke: Ubili su SFRJ, a zatim i njenog lidera, da bi Balkan bio NAJSIROMAŠNIJI DIO EVROPE!
Foto: Profimedia, EPA/ Paul Vreeker, Zorana Jevtić

MILOŠEVIĆA SU UBILI NATO I SAD! Američki tužilac izneo šokantne podatke: Ubili su SFRJ, a zatim i njenog lidera, da bi Balkan bio NAJSIROMAŠNIJI DIO EVROPE!

Bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića ubili su Amerika i NATO, tvrdi poznati američki advokat i nekadašnji federalni tužilac SAD Remzi Klark! On smatra i da je svojevremeno trebalo sprovesti temeljnu istragu svih propusta u slučaju Miloševićevog liječenja tokom boravka u Haškom tribunalu.

FOTO: PROFIMEDIA

– Nijedno odgovorno rukovodstvo ili obaveštena javnost nisu smjeli da dopuste da se ne sprovede temeljna istraga svih propusta koje je počinio sud kada se nije obazirao na onolike zahtjeve da se nešto preduzme u cilju zaštite zdravlja predsednika Miloševića. Poslednji takav apel datira samo koji dan prije njegove smrti, jer je prije toga u sudnici svako mogao da se uvjeri da je njegovo stanje kritično. Neko je morao da bude odgovaran za taj tako tragičan propust – napisao je Klark u tekstu o Miloševiću, koji je svojevremeno objavljen u knjizi „Takvog ga znam“.

Klark, koji je bio i kopredsednik Međunarodnog komiteta za odbranu Miloševića, ocjenjuje da svjetskim silama nije odgovarala velika Jugoslavija i da su zato ubili tu državu, a potom i njenog lidera. Kako ističe, poslije njegove smrti se jasno vidjelo da je potreba da se stvori jaka konfederacija balkanskih država, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Srbije,  Crne Gore, Makedonije i drugih, još šira od Jugoslavije, veća nego ikada.

– Tamo neće biti nikakvih jakih ili nezavisnih privreda, nikakve privredne saradnje u regionu, nikakve odbrane od eksploatacije, nikakve zaštite ljudskih prava – pitajte Rome koji su najureni s Kosova – nikakve jedinstvene vlade sposobne da zaštiti zajedničke interese naroda i promoviše opšte blagostanje u regionu i nikakvog trajnog mira – bez takve federacije – napisao je Klark i dodao:

FOTO: EPA/ PAUL VREEKER

– Čak ni pojedinačnim članstvom u EU, separatne, male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbedniji dio Evrope – nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta – lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Savetodavac

Od Miloševića dobio milion dolara

Milošević je, kako je Kurir ranije pisao, Klarku svojevremeno dao milion dolara za samo jedan dolazak u Beograd i savjetovanje u vezi sa optužbama iz Haga. Naime, čim je podignuta optužnica, Milošević je zvao Klarka radi savjetovanja, ali je takođe vjerovao i da on svojim uticajem može da pokuša da ga spase od odlaska u Hag, koji ga je tražio zbog zločina iz devedesetih.

Ko je Remzi Klark

Odlikovao ga Nikolić

-jedan od najpoznatijih pravnika u SAD
-bio angažovan u administracijama predsjednika SAD Kenedija i Džonsona
-bio pomoćnik i zamenik državnog tužioca, a onda i državni tužilac
-devedesetih osuđivao napade na Srbe u Bosni
-bio protivnik bombardovanja Jugoslavije 1999.

-Tomislav Nikolić ga, kao predsednik Srbije, odlikovao 2012.

Kurir

One comment

  1. Dobro jutro, kolumbo…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *