Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Rekonstruisana Klinika za ortopediju i traumatologiju (FOTO)

PODGORICA: Rekonstruisana Klinika za ortopediju i traumatologiju (FOTO)

Klinika za ortopediju i traumatologiju uspješno je rekonstruisana i adaptirana, a u taj projekat uloženo je oko 100.000 eura, saopšteno je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Kako su kazali iz te medicinske ustanove, radi bolje organizacije rada na Klinici za vrijeme izvođenja radova projekat je realizovan u dvije faze.

“Ukupna vrijednost projekta je oko 100.000 eura, od kojih je oko 70.000 obezbijeđeno iz donacija, a ostatak iz sredstava KCCG. U narednoj fazi planirano je zanavljanje mobilijara. Radi se o još jednom važnom projektu, ne samo za KCCG, već i za sve ortopedske pacijente koji se zbrinjavaju u našoj ustanovi”, istakli su u Kliničkom centru.

U Klinici, sa 44 bolničke postelje, godišnje se bolnički liječi oko 1.350 pacijenata i obavi oko 1.100 operativnih zahvata, dok se ambulantno obavi oko 15.000 pregleda.

Danas je na Klinici za ortopediju i traumatologiju organizovan prijem za donatore, u znak zahvalnosti što su imali razumijevanja za potrebe te ustanove i njihovih pacijenata.

CdM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *