Mugoša: Anketom o korupciji u zdravstvu nanesena šteta ugledu profesije - Volim Podgoricu

Mugoša: Anketom o korupciji u zdravstvu nanesena šteta ugledu profesije

Način na koji su prezentovani rezultati ankete koju je među ljekarima sproveo Sindikat doktora medicine uzrokovao je ogromnu štetu ugledu ljekarske profesije i svim članovima Ljekarske komore Crne Gore, saopštio je prvi čovjek ovog esnafskog udruženja Aleksandar Mugoša.

On je ocijenio da su “rezultati prezentovani javnosti u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta”.

Iz Ljekarske komore sinoć su saopštili da se u “partnerski odnos sa podnosiocem projekta ušlo” zbog zajedničkih napora da rade na unapređenju standarda struke i depolitizaciji zdravstva.

Iz KCCG poručuju;Priče o korupciji u zdravstvu NE ODGOVARAJU stvarnom stanju

“Od dana potpisivanja izjave o partnerstvu, 14. februara 2018. godine, kao predsjednik Ljekarske komore Crne Gore nijesam učestvovao ni u jednoj fazi projekta, što je posljedica činjenice da me podnosilac projekta, sve ovo vrijeme kao partnera nije konsultovao i informisao o napretku projekta, nije dostavljao kopije izvještaja, narativnih i finansijskih, i nije dostavljao prijedloge za suštinske izmjene u projektu, što je bio u obavezi”, saopštio je Mugoša.

On je najavio da će, s obzirom na to da je narušen ugled ljekarske profesije i članova Ljekarske komore, “o navedenim činjenicama vezano za projekat detaljnije upoznati ugovorni organ i finansijera projekta”.

Saopštio je da je cilj projekta “Struka ispred politike” u kojem su učestvovali “bio promovisanje zapošljavanja u zdravstvu na bazi zasluga i ostvarenih rezultata, testiranja i stručnih kvalifikacija”.

“Projektom, u okviru kojeg je sprovedena anketa, predviđeno je da krajnji korisnici budu građani Crne Gore i doktori medicine. To je trebalo da budu dvije kategorije koje će da crpe benefite iz osnovne ideje projekta”, istakao je Mugoša.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović-Samardžić 17. oktobra predstavila je rezultate istraživanja o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara, koje je pokazalo da čak 87 odsto anketiranih smatra da partijsko-političke veze dovode do zapošljavanja u zdravstvu.

ANKETIRANO 312 LJEKARA: Smatraju da postoji korupcija u zdravstvu

Istraživanje o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara rađeno je u okviru programa “Struka ispred politike!!!”, koji je dio projekta “Smjestimo korupciju u muzej”, koji realizuje nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje uz finansijsku podršku Evropske unije.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com