Podgoričkom tužiocu optuženom za zelenašenje sude u Kotoru - Volim Podgoricu

Podgoričkom tužiocu optuženom za zelenašenje sude u Kotoru

Osnovni sud u Kotoru će suditi višem tužiocu Gruju Radonjiću, optuženom za zelenaštvo.

To je odlučio Vrhovni sud Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Više sudija podgoričkog Osnovnog suda odbili su ranije da sude u Radonjićevom predmetu, nakon čega su iz te institucije predložili Vrhovnom sudu da postupak protiv tužioca delegira drugom sudu.

Oni su tada saopštili da su sudije podgoričkog suda dugo radile u istoj zgradi sa Radonjićem i da su svi u manje-više u prijateljskim odnosima sa njim.

Spise Radonjićevog predmeta Vrhovnom sudu dostavio je sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović, nakon što mu je dodijeljen predmet.

Izuzeće u tom postupku su prije njega tražili sudije Rade Ćetković i Željka Jovović sa obrazloženjem da su u prijateljskim odnosima sa optuženim, što bi moglo izazvati sumnju u njihovu pristrasnost.

Nakon toga je predmet dodijeljen sudiji Vujanoviću, koji se obratio Vrhovnom sudu.

Tužilac Radonjić je na funkciju višeg državnog tužioca imenovan u januaru prošle godine.

Prije toga je radio kao tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici.

Tužilački savjet donio je odluku da se Radonjić privremeno udalji od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, do okončanja krivičnog postupka protiv njega.

Radonjić je, prema optužnici, zaradio gotovo 44.000 eura, tako što mu je Danilo Pejović na pozajmljeni novac više od tri godine mjesečno isplaćivao i kamate od po 1.000 i 650 eura.

Osim Radonjića, kotorsko tužilaštvo je podiglo optužnicu i protiv bračnog para Aleksandra i Aleksandre Đurapčević i Nikole Pajovića.

Pajoviću se na teret stavlja produženo krivično djelo zelenašenja, kao i Đurapčeviću, dok je njegova supruga optužena za pomaganje.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com