“Vođa škaljaraca” tvrdi da nije kriv - Volim Podgoricu

“Vođa škaljaraca” tvrdi da nije kriv

Suđenje Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju “vođom škaljarskog klana”, počelo je pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu. On se izjasnio da nije kriv.

Vukotiću se sudi povodom optužbi za falsifikovanje pašosa, a on je iz pritvora, u pratnji pripadnika Žandarmerije sa fantomkama na glavama, priveden u sud u Katanićevoj ulici.

Na početku suđenja Vukotić je negirao krivicu, a potom su tužilaštvo i odbrana iznijeli uvodne riječi.

Kako je suđenje zakazano u maloj sudnici, samo su dva novinara, od desetak prisustnih, uspjela da lično prisustvuju ovom suđenju, pa su uputili protestno pismo upravi Drugog osnovong suda.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, podnijelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija, sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sjutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza, zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

B92

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com