PODGORICA: ,,Direktorice ovaj čovjek je došao da vas ubije…” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Direktorice ovaj čovjek je došao da vas ubije…”

Potpukovnik crnogorske Vojske Emin Husović tvrdio je da nije htio nikoga da napadne ili pogodi hicem iz vatrenog oružja u prostorijama Ministarstva odbrane, već da je pucanj bio splet nesrećnih okolnosti.

Direktorka Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj rekla je, međutim, da je Husović došao s namjerom da je ubije i da su kolateralna šteta mogli biti i svi koji su se našli u njihovom okruženju.

Tako je juče u podgoričkom Osnovnom sudu počelo suđenje Husoviću koji je negirao krivicu, navodeći da je sve počelo zato što ga je njegov nadređeni Veljko Mališić obmanjivao i nije prenosio njegove poruke Ljuljanajevoj.

Iako je prvobitno bio osumnjičen za pokušaj ubistva Alme Ljuljanaj u prostorijama Ministarstva odbrane 25. juna, on je, ipak, optužen za napad na službeno lice u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Husović je juče ispričao da je kod Ljuljanaj krenuo sa papirima u ruci kako bi razjasnio situaciju, ali da ga je Jovan Došljak kada je krenuo da uđe u kabinet snažno povukao za desnu ruku i skoro oborio.

“Unosio mi se u lice i govorio ko sam ja da tako ulazim u kabinet nenajavljen. Izgubio sam kontrolu, izvadio pištolj i usmjerio ga prema podu, Došljak i Miljan Dragaš su me stisnuli za ruke i pištolj je opalio. Bio sam u šoku, nisam htio da pucam, već samo da ih zaplašim, kada sam vidio da niko nije povrijeđen, bio sam presrećan”, rekao je Husović.

Dodao je da se kaje zbog svega što se desilo i da je svjestan da je trebalo čast i dostojanstvo da brani na drugi način.

Na pitanje zašto je uopšte ponio pištolj ako je htio da razgovara, Husović je rekao da je to uradio mahinalno, ali da nije tačno da je pištolj bio repetiran.

“Nakon što su me na ovako grub način spriječili da uđem u kabinet, ja sam bio ljut na Dragaša i Došljaka, htio sam da ih zaplašim. Mene kao oficira je iznerviralo da se na takav način ponašaju prema meni”, rekao je on.

Ljuljanajeva je ispričala da je čula žamor i viku u predkabinetu, da je Husović bez kucanja otvorio vrata uznemiren i razjaren, kada ga je Došljak vratio unazad.

“Vrata su se zatvorila, Ivica Ivanović je otvorio vrata, kada se začuo pucanj. Nakon toga je ušla Elvedina Mandić koja je rekla: ‘Direktorice ovaj čovjek je došao da vas ubije, nakon čega sam zaključala kabinet’”, rekla je Ljuljanajeva.

Dodala je da su imali korektnu saradnju, ali da ga je par mjeseci prije toga upozorila na neke greške u radu i od ministra Predraga Boškovićadobila saglasnost da ga premjeste, ali na radno mjesto sa istim rangom i platom, o čemu je htjela sa njim da razgovara toga dana.

“Moj osjećaj je da je došao sa namjerom, jer se ne dolazi sa repetiranim pištoljem da se razgovara. Pištolj nije mogao biti repetiran slučajno, on bi to kao potpukovnik morao da zna. Pravila službe, takođe, su takva da se ne smije dolaziti naoružan u Ministarstvo, sem užeg kruga lica zaposlenih u Ministarstvu”, navela je ona.

Na suđenju se pridružila krivičnom gonjenju Husovića, navodeći da se predomislila kada je tužilaštvo prekvalifikovalo djelo, jer ona misli da je riječ o pokušaju ubistva.

Svjedočeći, Elvedina Mandić je tvrdila i da je Husović, kada je izvadio pištolj, rekao: “Sve ću vas pobiti” i da je u trenutku kada je Ivanović otvarao vrata, optuženi uperio pištolj ka vratima kabineta.

“Tražio je nju, ja sam zaključila da je došao zbog nje, da nju ubije”, rekla je ona.

Objašnjavajući zašto je danas prvi put rekla da je čula da je rekao: “Pobiću vas”, ona je navela da se kasnije sjetila da je to rekao i da je tada nijesu ni pitali o svim detaljima.

Branilac optuženog advokat Dalibor Tomović rekao je da je nelogično da se bolje sjeća sad, nego tad, neposredno nakon događaja.

I Dragaš je kazao da je optuženi izrekao te riječi, ali je dodao to nije shvatio ozbiljno.

On je potvrdio da je Husović rekao da je došao da razgovara sa Ljuljanajevom o nekim papirima.

“Ja sam mu rekao – smiri se, sjedi, ući ćemo zajedno, nakon toga je izvukao pištolj, vidio sam da je repetiran, držao ga je prema dolje, kada su se otvorila vrata podigao je pištolj, ja sam ga spustio i opalio je, nakon toga mi je predao pištolj”, rekao je Dragaš.

Došljak i Jasna Jovanović su istakli i da je Husović rekao da će ga zapamtiti i Mališić i njegova porodica.

Svi su se, osim Dragaša, pridružili krivičnom gonjenju Husovića.

Vijesti

1 komentar

  1. Thanks for enabling me to get new ideas about pcs. I also possess the belief that certain of the best ways to help keep your laptop computer in leading condition is to use a hard plastic case, or maybe shell, which fits over the top of your computer. These kind of protective gear tend to be model specific since they are made to fit perfectly on the natural casing. You can buy these directly from owner, or through third party sources if they are designed for your notebook, however don’t assume all laptop can have a spend on the market. All over again, thanks for your suggestions.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com