Home / NOVOSTI / Hronika / Policajci Rajko Šimšić i Branko Simić osuđeni na 7 i po godina zatvora!

Policajci Rajko Šimšić i Branko Simić osuđeni na 7 i po godina zatvora!

Specijalni sud u Beogradu osudio je juče na četiri godine zatvora policajca Rajka Šimšića (35), a na tri i po godine Branka Simića, koji je u bjekstvu, zbog optužbi da su učestvovali u izradi falsifikovanih pasoša za kriminalce.

Ovo je prvostepena presuda na koju okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Kako se navodi u optužnici, izrada lažnih dokumenata je išla preko Šimšića, koji je tražio lične podatke da bi obezbijedio odgovarajući lažni identitet za naručioce dokumenata. Stav tužilaštva je da je Simić bio zadužen za pronalaženje klijenata iz kriminalnog miljea spremnih da plate izradu lažnih dokumenata.

Prethodno su trojica okrivljenih u ovom slučaju osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal pošto su priznali krivicu. Darko Karaičić osuđen je na tri i po godine zatvora zbog organizovanja grupe koja je kriminalcima obezbjeđivala lažna dokumenta, Mladen Novaković na 22 mjeseca zatvora, a Vladimir Jakić na godinu zatvora.

Prema pisanju medija, klijenti ove grupe za izradu lažnih dokumenata bili su, pored ostalih, i pripadnici kavačkog klana.

Pobjeda

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *