Šansa za crnogorske državljane: NATO regrutuje sve profesionalce, ne samo vojnike - Volim Podgoricu

Šansa za crnogorske državljane: NATO regrutuje sve profesionalce, ne samo vojnike

Nakon godine članstva u NATO-u, crnogorski državljani imaju mogućnost da se kandiduju za poslove u sekretarijatu NATO-a kako u vojnom tako i u civilnom dijelu. Pored zapošljavanja, postoji i program za studente, koji omogućava šestomjesečno stažiranje. O tome kako da se prijave i koje kriterijume bi trebalo da ispune, studenti su dobili direktno od šefice Odsjeka za zapošljavanje u NATO-u.

Student mastera na ekonomiji Nina Perunović ozbiljno razmišlja o karijeri. U pravom trenutku se dešava predavanje o zapošljavanju u Sekretarijatu NATO-a.

“Voljela bih da vidim koje su moje mogućnosti da se prijavim “, kazala je Nina Perunović, student ekonomije.

Za posao mogu da apliciraju svi, bez obzira na struku. NATO ne regrutuje samo vojnike.

“Mi regrutujemo sve profesionalce, iz svih oblasti. Posmatrajte NATO kao korporaciju. Imamo zaposlene u administraciji, IT-u, sve vrste profesionalaca. Imamo i zaposlene u sektoru nabavke. Oni su dio logistike”, kazala je šefica Odsjeka NATO za zapošljavanje Monika Hankijević Klopotek.

U NATO timu mjesta ima i za studente. Oni koji ispunjavaju osnovne kriterijume mogu da se prijave za šestomjesečno stažiranje. Glavni uslov je poznavanje engleskog i francuskog jezika.

“Morate imati 21 godinu. Ako ćete da radite za NATO, morate biti motivisani i da znate zašto biste baš vi bili izabrani, gdje vas to vodi u budućnosti. Da biste dobili priliku da stažirate ili radite, morate nas da ubijedite da vas zaposlimo. Morate imati završene minimum 2 godine fakulteta”, kazala je Hankijević Klopotek.

Nina zadovoljava sve kriterijume, tako da je već tokom predavanja odlučila da aplicira naredne godine.

“Vidjela sam da ima nešto za ekonomiju u sektoru nabavke, mislim da im je sjedište u Luksemburgu, tako ću detaljnije da istražim o toj oblasti”, kazala je Nina.

Prva državljanka Crne Gore koja je dobila ugovor na neodređeno vrijeme u NATO sekreterijatu počinje da radi u martu 2019. Prilikom odabira kandidata ne postoji kvota, jer kako je Hankijević Klopotek objasnila studentima, kandidate biraju po zasluzi. O slobodnim radnim mjestima možete se informisati na sajtu nato.int

Rtcg

1 komentar

  1. Generally Are generally Diet ‘s an very affordable and flexible food regimen product suitable for induced the boycott . endeavouring to fast and as a result subsequently conserve a vibrant lifespan. lose weight

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com