U PODGORICI NIČU ŠKOLE I VRTIĆI: Evo gdje počinje gradnja, i gdje se planira - Volim Podgoricu

U PODGORICI NIČU ŠKOLE I VRTIĆI: Evo gdje počinje gradnja, i gdje se planira

Mministar prosvjete Damira Šehović najavio je danas da će Ministarstvo prosvjete raspisati konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima,  planirana je izgradnja nove osnovne škole u naselju Karabuško polje.

Šehović je rekao da je planirana površina nove skole u Tolosima oko pet hiljada metara kvadratnih, a u toku su i aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa mještana sa Glavnim gradom i opštinom Tuzi, kako bi se moglo pristupiti izradi projektne dokumentacije za tu višemilionsku investiciju.

Podsjetio je da je izrada projektne dokumentacije za vrtić u Bloku VI u završnoj fazi, nakon čega će biti raspisan tender za odabir izvođača radova.

Vlada je, prema riječima Šehovića, otkupila zemljište za izgradnju novog vrtića i osnovne škole u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, vrijednosti više od tri miliona eura.

Posjetio je na otvaranje vrtića u Zagoriču krajem 2016. godine, u koji je uloženo 1,2 miliona eura i vrtića na Starom Aerodromu, vrijednog blizu tri miliona eura, kao i da je u toku je izgradnja vrtića u Tuzima vrijednosti oko 1,5 miliona eura.

U objekat Gimnazije “Slobodan Škerović” tokom ljetnjeg raspusta uloženo je oko 1,3 miliona eura,  a razmatra se i potreba izgradnje nove gimnazije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com