BLAŽO OSNOVAO JOŠ JEDNU KOMPANIJU: Milov sin ušao u novi biznis! - Volim Podgoricu

BLAŽO OSNOVAO JOŠ JEDNU KOMPANIJU: Milov sin ušao u novi biznis!

Blažo Đukanović, sin predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, proširio je svoje interesovanje u biznisu i na sferu informacionih tehnologija – krajem juna postao je suosnivač podgoričke kompanije Kodio.

Mlađi Đukanović je 25. juna, od oca preuzeo u vlasništvo i rukovođenje kompanijom Capital invest, nakon što je ovaj izabran za šefa države.

Istoga dana, piše u Centralnom registru privrednih subjekata, postao je suosnivač sa 40 odsto akcijskog kapitala u firmi Kodio, čija je osnovna djelatnost informacione tehnologije.

Partneri u ovoj firmi su Saša Šćepanović (50 odsto kapitala) i Vladimir Perunović (10 odsto).

Šćepanović je izvršni direktor.

Kodio je četvrta firma koju kontroliše Blažo Đukanović.

Do sada se sin šefa države uglavnom fokusirao na energetski biznis i izgradnju minihidroelektrana time što sa svojim poslovnim partnerom Ivanom Burzanovićem ima dvije firme BB Solar i BB Hidro.

BB Solar, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovan je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije.

Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarni sistem. BB Solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamjene rasvjete u crnogorskim gradovima.

BB Solar je u prošloj godini imao neto dobit od oko 163,2 hiljade eura, 6,5 puta veću nego 2016, pokazuju finansijski iskazi kompanije dostavljeni Poreskoj upravi.

Firma je u 2016. godini imala profit od 24.570 eura, godinu ranije 13.134 eura, u 2014. godini 9.915, a u 2013. oko 145 hiljada eura.

Poslovni prihodi firme, čija je osnovna djelatnost projektovanje i izvođenje svih vrsta elektroinstalacija, iznosili su više od 1,6 miliona eura, oko 160 hiljada više nego u 2016. godini.

Poslovni rashodi su smanjeni oko 25 hiljada na oko 1,38 miliona eura.

BB Solar je osnovan 2011. godine.

Osim preduzeća BB Solar, sa Burznovićem, Đukanović je osnovao i firmu BB Hidro koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje minihidroelektrana u Kolašinu za koje su u proceduri dobijanja građevinske dozvole pred Ministarstvom održivog razvoja.

Za razliku od firme koja se bavi solarnom energijom, BB Hidro je sudeći prema finansijskom iskazu dostavljenom Poreskoj upravi minulu godinu poslovao u gubitku sa 6.200 eura, dok je ukupni gubitak akumuliran na 29 hiljada eura. Ipak, firma je u godinu za nama uvećala kapital svoje firme za više od 110 hiljada eura.

Vijesti

1 komentar

  1. Get rid of and switch the shower head in doing what is called a low flow shower head.
    We are currently looking at some of these areas for average investors
    and funding your company too reap the benefits of some BIG lucrative opportunities in the foreseeable future because they areas grow and develop in the coming
    years. This makes the roll-out of alternative fuels unfortunately a necessity later on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com