Home / PG INFO / Aktuelno / GRADONAČELNIK: Protiv sam gradnje u Njegoševom parku
DIGITAL CAMERA

GRADONAČELNIK: Protiv sam gradnje u Njegoševom parku

Predlog odbornika GP URA da se očuva nekadašnji dio kasarne “Morača” i Njegošev park i spriječi stambenu i poslovnu gradnja u, kako se navodi, najljepšem dijelu Podgorice, odbijen je na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta Glavnog grada.

Predlog su potpisala 22 odbornika opozicije, a u njemu se navodi da se zabrana gradnje ne odnosi na objekte od opšteg interesa i objekte kulture, obrazovanja i sporta.

Odobrnik Demokrata Vladimir Čađenović istakao je da je nezamislivo da “nikne” stambena zgrada usred Njeoševog parka, te da se mora spasiti ovaj dragocjeni prostor.

“Ne smijemo dozvoliti još jednog ‘monstruma’, kao što je to slučaj sa neboderom tik uz hotel Podgoricu. Ovo je najvredniji prostor koji je glavni grad sačuvao”, kazao je Čađenović.

Zoran Mikić iz GP URA pozvao je da se zaustavi devastacija glavnog grada i spriječi izgradnja zgrada u Njegoševom parku.

Zoran Lakušić (DF) naveo je da gradnja u parku ne može biti u interesu građana i da ne vjeruje da ima građana koji podržavaju tako nešto. On je pozvao gradonačelnika da povuče odluku i da prihvati predlog odbornika Luke Rakčevića, koji je predlagač tog predloga odluke.

Rakčević je istakao da je ovo bio pravi trenutak da skupština proglasi moratorijum na gradnju i utiče na planiranje prostora u tom dijelu.

Iz vlasti se moglo čuti da bi prihvatanjem predloga stopirao razvoj glavnog grada i dalji napredak, dok iz opozicije navode da u gradu već ima dovoljno stambenog prostora.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je istakao da je potpuno bespredmetno raspravljati o tom predlogu.

“Pravno je nemoguće izvesti ovaj predlog, jer je i plan nevažeći. Prvi plan je povučen zbog pritiska javnosti i istina je da je bio loš, baš kao i drugi. Protiv sam gradnje u Njegoševom parku, ali vidjećemo šta će da se radi u dijelu kasarne ‘Morača’. Raspravljamo o mogućnosti gradnje koju zakon ne prepoznaje, što je potpuno besmisleno”, kazao je Vuković.

Dnevne novine

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *