Komandir policije Željko Samardžić se sastajao sa vođama mafijaškog klana - Volim Podgoricu

Komandir policije Željko Samardžić se sastajao sa vođama mafijaškog klana

Bivši komandir kotorske policije Zlatko Samardžić, koji je optužen zbog saradnje sa kriminalnim klanovima, više puta je učestvovao u pretresima objekata koje koristi vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, a o rezultatima pretresa obavještavao je vođe rivalskog kavačkog klana, pokazuju podaci prikupljeni tokom primjene mjeratajnog nadzora.

Samardžić je učestvovao i u pretresu Vukotićevih objekata kada je u blizini kuće pronađeno oružje za koje su škaljarci tvrdili da im je podmetnuto.

Uvidom u mjere tajnog nadzora utvrđeno je da je Samardžić bio u stalnoj telefonskoj komunikaciji sa Vladimirom Božovićem. Preko njega je zakazivao sastanke sa vođama i članovima kavčkog klana.

Iz prisluškivanih razgovora proizilazi da je Samardžić pripadnicima kavačkog klana Aleksandru Đurišiću i Vladimiru Božoviću, nakon hapšenja u avgustu prije dvije godine, omogućio da komuniciraju u zgradi kotorske policije kako bi se dogovorili o načinu iznošenja odbrane pred tužiocem.

Đurišić i Božović su uhapšeni nakon što su prijetili sugrađaninu Saši Radanoviću, koji je navodno blizak škaljarskom klanu.

Iako je neposredno nakon hapšenja Samardžić priznao da je koristeći poziciju u kotorskoj policiji vođama kavačkog klana davao informacije o policijskim aktivnostima koje su bile usmjerene ka rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se oni terete, pred sudom je tvrdio suprotno. Samardžić je na početku istrage priznao krivicu, kada je sklopio sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Nakon toga je u Višem sudu u Podgorici saopštio da je odustao od sporazuma, tvrdeći da je pod prisilom potpisao da je radio “i što jeste i što nije”. On je u istrazi priznao da je odavao službene informacije kriminalnoj grupi koju su, prema optužbama SDTa, predvodili Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Tada je priznao da je vođama kavačkog klana odavao informacije o policijskim aktivnostima usmjerenim ka rasvjetljavanju krivičnih djela za koja se oni terete.

Samardžić je priznao i da im je odavao kada je planirano hapšenje nekoga od pripadnika ove kriminalne grupe kako bi uspjeli da izbjegnu privođenje.

Osim Slobodana Kašćelana, koji je označen kao vođa kavačkog klana , optužnicom su obuhvaćeni i Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Igor Božović, Davor Prelević, Igor Đurišić, Siniša Vlahović i Miloš Radonjić, koji su u bjekstvu.

Optužnim aktom su obuhvaćeni i Stefan Brnović, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović, Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripo Moškov i Goran Ljubatović.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com