Home / PG INFO / Aktuelno / Festival sira “Zlatna kriška“ na Trgu nezavisnosti

Festival sira “Zlatna kriška“ na Trgu nezavisnosti

Glavni grad Podgorica biće pokrovitelj drugog Festivala sira koji organizuje  klaster “Probaj domaće”, jer je ova ideja prepoznata kao dobar potez u promociji domaćih proizvoda i proizvođača, ali i kao dio turističke ponude imajući u vidu da je upravo sir postao jedan od brendova i zaštitni znak po kome je ovo podneblje poznato kada je riječ o hrani.

Manifestacija će okupiti proizođače sira iz svih krajeva naše zemlje, pa smo se zato odlučili da Trg nezavisnosti 2. i 3. novembra, od 10-17 časova, pretvorimo u carstvo sira.

Festival će sjutra (petak, 02. novembra) u 12:00 časova otvoriti predstavnik Glavnog grada, mr Vladimir Pavićević. Festival nosi simboličan naziv “Zlatna kriška”, a taj naziv nosiće i nagrada koju ćemo dodjeljivati najbolje ocijenjenim sirevima

Planiramo da čitavom događaju, kroz dodatne sadržaje, damo festivalski karakter, kao i prepoznatljiv vizuelni identitet, s obzirom da planiramo da Festival sira pretvorimo u tradicionalnu manifestaciju prepoznatljivog izgleda i kvaliteta. U tom cilju smo planirali prateće aktivnosti (nagrade, muzički program, posebno dekorisanje prostora na Trgu).

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *