JEZIVA PREDVIĐANJA LJEKARA: Darko Lazić ostaje invalid? - Volim Podgoricu

JEZIVA PREDVIĐANJA LJEKARA: Darko Lazić ostaje invalid?

Darko Lazić se oporavlja od teške saobraćajne nesreće koju je doživio prije nedjelju dana, kada je uz veliku sreću ostao živ, ali predviđanja ljekara nisu optimistična!

Zbog povreda koje je zadobio – potres mozga, ozbiljno oštećenje kičme, probijena plućna maramica, oštećenje bubrega, devet slomljenih rebara, prelomljena butna kost, prelomljena karlica, povrijeđen kuk i izvađena slezina – oporavak će trajati godinama, a strahuje se da će mladi pjevač zauvijek ostati invalid!

Kontuzije mozga

– To da li će Darko ostati invalid može da predvidi samo ljekar koji ga nadgleda. I ja se nadam da se to neće desiti. U svakom slučaju, to su najopasnije povrede, kontuzije mozga. Mozak je nepredvidiv, može da se desi da se Darko u potpunosti oporavi, da počne da hoda, pjeva i da nema nikakvih posljedica. A može da se desi da naredne godine provede u invalidskim kolicima. Svaka dublja prognoza u ovom trenutku bila bi neozbiljna i da ne kažem ružna – rekao nam je jedan od ljekara koji je upućen u cio slučaj.

DOKTOR: Ukoliko mu se mozak ne oporavi, mogao bi da bude kao biljka

Ljekari s kojima smo razgovarali kažu da je sa ovakvim povredama vrlo moguće da pacijentu ostanu trajne posljedice, što praktično znači određeni stepen invaliditeta.

Iako u zemunskoj bolnici ljekari danonoćno brinu o folkeru na intenzivnoj njezi, oporavak mu sledi u inostranstvu, gdje će tim stručnjaka biti zadužen da ga što prije vrati u formu.

– Darko ima mnogo prijatelja van zemlje, koji se svakodnevno mole za njega i raspituju se o njegovom zdravlju. Naš ljekarski tim odlično brine o njemu i daju sve od sebe da ga održe u životu. Međutim, ako Lazić pregura ovaj krizni period, za šta postoje velike šanse, on će biti transportovan u jednu privatnu kliniku u Cirihu, gdje radi jedan njegov prijatelj – otkriva naš izvor.

Prijatelji pomažu

Darko je tokom svoje karijere pomogao mnogim ljudima u svakom smislu, te ih je sve zadužio. Iako je mislio da mu nikada neće trebati njihova usluga, ovog momenta pomoć mu je neophodna. Jedan pjevačev prijatelj sljedeće nedjelje dolazi u Srbiju da ga posjeti i razgovara s njegovom majkom Brankom i ocem Milanom o predstojećem oporavku.

– Poznati švajcarski biznismen doći će isključivo zbog Darka u Srbiju. Iskoristiće sve veze da pomogne porodici, i tražiće da ga posjeti u bolnici. On će insistirati da ga što pre prebace u Švajcarsku i učiniće sve što je potrebno za njegov oporavak. Darko mu je jednom prilikom pevao na privatnoj proslavi i kupio ga za sve pare ovog svijeta. Kad je čuo da je doživio nesreću, pokušao je da dođe prvim letom u Beograd, ali bio je sprečen zbog poslovnih obaveza koje nije mogao da odloži – kaže naš izvor.

Promjene

DARKA VIĐA SAMO MAJKA!

Zbog virusa gripa koji vlada, ljekari su donijeli odluku da će narednih dana samo Darkova majka Branka Lazić imati pravo da ga viđa. Kako bi izbegli infekcije, ona jedina može da uđe na intenzivnu njegu kod sina, i to na samo nekoliko minuta, te na sebi mora da ima kompletnu opremu, od mantila i rukavica do maske za lice.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com