NOVAK DOBIO BORBU TITANA U PARIZU: Đoković posle drame srušio Federera u spektakularnom polufinalu! - Volim Podgoricu

NOVAK DOBIO BORBU TITANA U PARIZU: Đoković posle drame srušio Federera u spektakularnom polufinalu!

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se večeras u finale mastersa u Parizu, pošto je pobjedio Švajcarca Rodžera Federera posle tri seta, 7:6, 5:7, 7:6.

Đoković je pobjedio posle tri sata i dva minuta i ostvario 25. trijumf u 47 duela sa osvajačem 20 grend slem titula. To je bila 23. uzastopna pobjeda u sezoni srpskog tenisera i plasman u četvrto uzastopno finale.

 

U prvom setu nije bilo brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka. Federer je poveo sa 4:2, a Djoković je posle toga osvojio tri vezana poena i preokrenuo na 5:4. Švajcarac je uzvratio i stigao do set lopte (6:5), ali nije uspio da je iskoristi. Đoković je posle toga osvojio tri uzastopna poena i osvojio prvi set sa 8:6 u taj-brejku.

Teniseri su i u drugom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do 12. kada je Federer napravio brejk i izjednačio na 1:1 u meču. U trećem setu su teniseri čuvali svoje servise, pa je meč odlučen posle taj-brejka, koji je Djoković dobio sa 7:3 Đoković će sutra od 15 časova u finalu igrati protiv 18. igrača sveta Karena Hačanova iz Rusije.

To će biti njihov drugi duel, nakon što je Đoković ove godine u osmini finala Vimbldona pobjedio sa 6:4, 6:2, 6:2.

 

Srpski teniser će pokušati da osvoji 33. titulu na turnirima iz Masters serije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com