HAČANOV I UMOR JAČI OD NOVAKA: Đoković poražen u finalu Mastersa u Parizu! - Volim Podgoricu

HAČANOV I UMOR JAČI OD NOVAKA: Đoković poražen u finalu Mastersa u Parizu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije osvojio je 33. Masters trofej, pošto je u finalu turnira u Parizu posle velike borbe i poražen od Rusa Karena Hačanova 5:7, 4:6, čime je prekinuta serija prvog igrača svijeta od 22 uzastopne pobjede.

Prvi teniser svijeta je odlično počeo meč, napravio brejk, poveo sa 3:1 i stao. Rus je odmah uzvratio, izjednačio na 3:3. Đoković je potom dobio najduži gem prvog seta, pa sve do rezultata 5:5 niko nije uspijevao da napravi brejk. U 11. gemu Hačanov je kaznio Novakove greške, oduzeo mu servis, a zatim u narednom gemu na razliku potvrdio stečenu prednost i posle sata igre poveo sa 1:0.

U trećem gemu drugog seta Rus je napravio novi brejk i trasirao sebi put ka trijumfu. Novak je skraćivao poene, spasavao brejk lopte, ali nije uspio da napravi preokret i osvoji 33. masters u karijeri.

Primjetno je bilo da je Đoković iscrpljen prehladom i subotnjim mečom protiv Federera, koji je trajao tri sata.

“Ovo je  najveća titula za mene i drago mi je da sam ovako završio sezonu. Sada posle tri titule ove godine, želim da napredujem i borim se konstatnto sa igračima iz vrha i Novakom, koji je najbolji na svijetu”, rekao je Hačanov nakon finala.

FOTO: AP

kurir.rs

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com