Home / NOVOSTI / Društvo / Delibašić pušten na slobodu

Delibašić pušten na slobodu

Miloš Delibašić (34) koji je prvostepenom presudom Specijalnog suda u aprilu ove godine oslobođen optužbi da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića, u petak je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. Njemu je istekla kazna od 15 mjeseci, na koliko je ranije bio osuđen zbog falsifikovanja dokumenata, saznaju Novosti.

Na izdržavanje ove kazne Delibašić je upućen odmah nakon objavljivanja presude kojom je oslobođen usljed nedostatka dokaza. Tada mu je ukinut i pritvor. Rješenje o njegovom puštanju datirano je na 4. novembar, ali pošto je to bila nedjelja, izašao je u petak. Nedugo zatim bio je viđen u gradu.

Protiv Delibašića, kako je utvrdio Specijalni sud, nije bilo dokaza da je podstrekivao na ubistvo Miloša Vidakovića, jula 2013. godine u Budvi, dok ga Tužilaštvo za organizovani kriminal nije ni teretilo da je umiješan u likvidaciju rođenog brata Luke Bojovića u aprilu 2013. Ovo ubistvo, kako je Tužilaštvo tvrdilo, bila je odmazda za likvidaciju Šaranovićevog brata Branislava. Jedini koji je teretio Delibašića bio je Miloš Vojnović, koji je tvrdio da je na njegov zahtjev ubio Vidakovića.

Vijeće Specijalnog suda je zauzelo stav da za takve njegove tvrdnje nema dokaza. Vojnović je sa Tužilaštvom napravio sporazum o svjedočenju, pa je zbog likvidacije u Budvi osuđen na deset i po godina zatvora.

Inače, Delibašića je Srbiji izručila Crna Gora 21. marta 2014. godine, kako bi mu se pred Specijalnim sudom sudilo zbog učešća u pljački zlatare “Izrael dajmond centar”. Međutim, mjesec dana kasnije on je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Ovakva odluka uslijedila je poslije svjedočenja Miloša Vojnovića, takođe jednog od učesnika pljačke, koji je odbio da odgovara na pitanja. Samo mjesec dana kasnije, Delibašić se ponovo našao iza rešetaka, pošto je crnogorsko pravosuđe Srbiji ustupilo predmet ubistva Miloša Vidakovića.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *