PODGORICA: Mislim da bi me Husović ubio, tražim 100.000 eura odštete - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mislim da bi me Husović ubio, tražim 100.000 eura odštete

Svjedok Ivica Ivanović tvrdio je da mu je život bio ugrožen od potpukovnika crnogorske Vojske Emina Husovića, te da zbog toga, osim što se pridružuje krivičnom gonjenju, traži i 100.000 eura odštete.

Tako je nastavljeno suđenje Husoviću zbog pucnjave u prostorijama Ministarstva odbrane 25. juna.

Iako je prvobitno bio osumnjičen za pokušaj ubistva Alme Ljuljanaj, on je, ipak, optužen za napad na službeno lice u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Ivanović je naveo da je on direktor drugog Direktorata u Ministarstvu, te da ne poznaje Husovića, ali da smatra da bi on pucao u njega, da ga kolege u tome nijesu spriječile.

“Sama činjenica da neko ide kroz Ministarstvo odbrane sa repetiranim pištoljem, gdje radi 250 ljudi nije u redu, meni ni dan danas nije svejedno da odem na posao”, rekao je Ivanović.

Dodao je da je kada je izašao iz kabineta da vidi zašto je bučno, vidio da Husović drži pištolj uperen prema njemu, da ga je Miljan Dragaš u tom trenutku udario u ruku i pištolj je opalio.

“Da mu nije spustio ruku, on bi me ubio, tako mislim”, rekao je Ivanović.

Na njegovo pitanje zašto je pištolj bio repetiran, ako je pucanj kako tvrdi potpukovnik bio mahinalan, Husović je objašnjavao da nije tačno da je pištolj bio repetiran sve vrijeme, te da se to desilo najvjerovatnije dok se sa kolegama otimao za pištolj.

“Ja nijesam čuo da je pištolj tada repetiran”, prokomentarisao je Ivanović.

Njegova koleginica Bojana Martinović je tvrdila da je vidjela da je pištolj bio usmjeren prema Ivanoviću.

Kod tužioca je, međutim, rekla da pištolj bio usmjeren prema podu, te da nije vidjela da mu neko spušta ruku.

Na pitanje sudije Nenada Vujanovića da pojasni zašto sada daje drugačiju izjavu, Martinović je rekla da ona ne vidi razliku u njenim izjavama.

Branilac Husovića, advokat Dalibor Tomović je istakao da je njen iskaz dijametralno suprotan od onog koji je dala pred tužiocem, te da se ne može smatrati kredibilnim.

Vojni policajac Mladen Šćepović je istakao da nije primijetio ništa neobično kada se Husović pojavio na vratima Ministarstva.

“Od tada smo počeli da pretresamo i visoka vojna lica, do tad to nijesmo radili”, naveo je on.

Husović je ranije u odbrani tvrdio da nije htio nikoga da napadne ili pogodi hicem iz vatrenog oružja, već da je pucanj bio splet nesrećnih okolnosti.

Pušten iz pritvora

Husović je pušten na slobodu, nakon što je prihvaćeno ponuđeno jemstvo od 10.000 eura.

Tužilac Vukas Radonjić je ranije istakao da se neće protiviti puštanju iz pritvora, ukoliko optuženi ponudi neku garanciju da neće pobjeći.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com