PODGORICA: Ne zna se broj zaposlenih u gradskim preduzećima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ne zna se broj zaposlenih u gradskim preduzećima

Elektronska kadrovska evidencija Glavnog grada koji vodi Sekretarijat za lokalnu samoupravu ne sadrži podatke o zaključenim ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, ugovorima o djelu, niti o zaposlenima u privrednim društvima i ustanovama čiji je osnivač Glavni grad, već isključivo o lokalnim funkcionerima i službenicima, saopštila je Mišela Manojlović, sekretar za lokalnu samoupravu.

Ona je saopštila da je broj službenika i namještenika koji je u prošloj godini zaposlen na neodređeno vrijeme bio 55, dok je njih četvoro bilo zaposleno na određeno vrijeme. Od januara zaključno sa avgustom broj službenika i namještenika koji je zaposlen na neodređeno vrijeme, kako je navela Manojlović, je 23, dok status zaposlenja na određeno vrijeme ima 29 službenika i namještenika, piše Dan.

“Analizom podatka iz ovog izvještaja konstatovano je da program kadrovske evidencije sadrži programsku grešku zbog koje izvještaj o novozaposlenim službenicima i namještenicima za određenu godinu prikazuje isključivo podatke o onim novozaposlenima čiji radni odnos traje u momentu sačinjavanja izvještaja, bez obzira da li zasnovan na određeno ili neodređeno vrijeme (“aktivno zaposleni”) to jeste da ne sadrži podatke o novozaposlenima na određeno vrijeme čiji je radni odnos zasnovan i istekao prije sačinjavanja tog izvještaja. Sekretarijat za lokalnu samoupravu ne neposredno nakon konstatcije programske greške, tražio od nadležne službe da je otkloni da bi se stvorili uslovi za pravilnu obradu unesenih podataka i izradu preciznih izvještaja”, saopštila je Manojlović.

Šef kluba odbornika Demokrata Vladimir Čađenović, koji je kroz formu odborničkog pitanja tražio odgovor koliko je od 1. januara 2017. do 31. avgusta 2018. godine zasnovalo radni odnos na neodređeno vrijeme, koliko na određeno, te koliko je lica bilo angažovano po osnovu ugovora o djelu u svim organima uprave i službama Glavnog grada, kao i privrednim društvima i javnim ustanovama, nije zadovoljan Novi poslovnik moraće obuhvatiti i da na neki način primoramo onoga kome se postavi odborničko pitanje da cjeloviti odgovor.

“Ovo pitanje sam namjerno postavio jer je tada bio predizborni period kada su održani i predsjednički i lokalni izbori u Podgorici. Dok ne dobijem odgovor kroz dopunsko odborničko pitanje neću ovo kvalifikovati kao prikrivanje podataka”, naveo je Čađenović.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com