Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Očišćen dio Mosorskog potoka (FOTO)

PODGORICA: Očišćen dio Mosorskog potoka (FOTO)

 U sklopu nastavka aktivnosti na uređenju javnih površina na prostoru grada ekipe Čistoće su bile angažovane na čišćenju dijela Mosorskog potoka.

Grupa od 12 radnika radila je na uklanjanju komunalnog otpada iz dijela Mosorskog potoka u Ulici CASNO-a. Očišćen je potok u dužini od 200 metara, a uklonjeno je 50 kesa komunalnog otpada odloženog na ovom prostoru.

Ovi poslovi obavljani su i prethodnih godina, ali su nažalost količine otpada koje smo zatekli u potoku, dokaz da nesavjesni pojedinci i dalje ne vode računa o mjestima na kojima odlažu otpad.

Koristimo priliku da podsjetimo građane da je na prostoru grada postavljeno više od 4000 metalnih i 99 podzemnih kontejnera namijenjenih za odlaganje komunalnog otpada. Takođe, u funkciji je šest reciklažnih dvorišta, privremena odlagališta za odlaganje biljnog i kabastog otpada, kao i odlagalište za besplatno odlaganje građevinskog šuta i zemljanih iskopa.

Sve ovo ističemo sa namjerom da utičemo na pojedince da poštuju navedena mjesta namijenjena za pravilno odlaganje pojedinih vrsta otpada kako bi, uz napore koje Čistoća ulaže svakog dana, zajednički doprinijeli očuvanju životne sredine.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com