CPC rukopoložila Mihajlovića u čin svještenika, Pajovića u protojereja - Volim Podgoricu

CPC rukopoložila Mihajlovića u čin svještenika, Pajovića u protojereja

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo na današnjoj Svetoj Arhijerejskoj liturgiji rukopoložio je đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića u čin svještenika i proizveo paroha kotorskog Branislava Pajovića u čin protojereja.

Kako je saopšteno iz Kancelarije CPC Cetinje, delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope, koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, juče je posjetila njihovu parohiju u Nikšiću.

“U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. godine, dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović“, navode u CPC.

Otac Boris je, dodaju, pozdravio goste, poželio im dobrodošlicu i zahvalio na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda, kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se Crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji”, dodaju u CPC.

U ime delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, predstavnik Donjecke državne administracije.

“Na kraju, kazao je da će tomos dati podsticaj da dvije sestrinske crkve, Crnogorska i Ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću naša dva naroda i dvije pravoslavne crkve”, zaključuju u CPC.

Izvor: 

2 komentara

  1. I discovered your blog post web site on yahoo and check many of your early posts. Preserve up the good operate. I just additional the Feed to my MSN News Reader. Seeking toward reading far more on your part later on!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com