KAKAV HAOS U BIJELOJ KUĆI: Tramp pokušao da oduzme mikrofon novinaru (VIDEO) - Volim Podgoricu

KAKAV HAOS U BIJELOJ KUĆI: Tramp pokušao da oduzme mikrofon novinaru (VIDEO)

Bijela kuća je objavila da je oduzela novinarsku akreditaciju CNN-ovom novinaru koji se prepirao sa predsjednikom Donaldom Trampom ranije tokom dana na konferenciji za medije.

“CNN treba da se stidi zbog toga što vi radite za njih. Vi ste nevaspitana, grozna osoba”, kazao je Tramp novinaru Džimu Akosti tokom konferencije u Bijeloj kući, koja je održana dan nakon američkih izbora na sredini predsjednikovog mandata.

“Dosta je, vratite mikrofon”

“Dosta je, vratite mikrofon”, rekao je Tramp Akosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske kolone koja iz Srednje Amerike ide prema američkoj granici.

“Kada objavljujete lažne vijesti, što CNN radi u velikoj mjeri, vi ste neprijatelj naroda”, dodao je na kraju svađe s Akostom.

Potom je Akosti zaposlena u Bijeloj kući, po Trampovoj naredbi, fizički pokušala da novinaru uzme mikrofon, ali on ga nije ispuštao iz ruku.

Novinar CNN-a, koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio je da postavlja pitanja o istrazi o ruskom uplitanju u američke izbore dok se predsjednik udaljavao od govornice.

Akosta je potvrdio da mu je uskraćen pristup Bijeloj kući.

U svom daopštenju TV mreža CNN nazvala je predsjednikove komentare “neameričkim” i podržala je svog novinara.

“Slobodni mediji su od vitalnog značaja za demokratiju”, naglasio je CNN.

Tramp se tokom 90-minutne konferencije za medije obrušio na još neke novinare pa je tako ućutkao i drugog novinara CNN-a Ejprila Rajana, koji je htio da mu postaviti pitanje, a nakon toga američki predsjednik je optužio novinarku, crnkinju, da je “rasista” kada ga je upitala o njegovoj “nacionalističkoj” retorici koja ide na ruku zagovornicima superiornosti bijele rase, a drugog novinara podrugljivo nazvao “ljepotanom”.

“Predsjednik Tramp vjeruje u slobodu medija i očekuje i pozdravlja oštra pitanja o sebi i svojoj administraciji”, kazala je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Ona je optužila Akostu da je rukama zadržao mladu službenicu Bijele kuće kako bi je spriječio da uzme mikrofon, što je novinar demantovao.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com