Home / NOVOSTI / Društvo / U trci za generalnog direktora RTCG-a pet kandidata

U trci za generalnog direktora RTCG-a pet kandidata

Spiker Radio-televizije Crne Gore (RTCG), Branislav Nikezić iz Bara i Željko Đukić iz Bijelog Polja konkurisali su za mjesto generalnog direktora Javnog servisa. Naime, njih dvojica su svoje prijave poslali poštom. Među kandidatima za čelnog čovjeka RTCG-a je i bivši direktor Pobjede Dragoljub Šarović, direktor TV Nikšić Milutin Stijepović i vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.

“Ukupno je pet prijavljenih kandidata. Sva dokumenta su otišla u pravnu službu na provjeru, potom pravna služba, kada sve završi, predaje dokumenta Savjetu RTCG-a. Nakon toga, Savjet će imati intervju sa svim kandidatima i zakazaće sjednicu i izabrati generalnog direktora. Menadžment RTCG-a nema više ništa s tim, sada je sve u rukama Savjeta”, kazao je Dnevnim novinama vršilac dužnosti generalnog direktora Božidar Šundić.

Podsjetimo, mandat generalnog direktora RTCG traje četiri godine, a konkursom je predviđeno da bi kandidati, osim crnogorskog državljanstva i prebivališta na teritoriji Crne Gore, trebalo da imaju najmanje pet godina radnog iskustva, te najmanje visoku stručnu spremu (VII1, 240 kredita CSPK).

Osim dokaza o ispunjavanju traženih uslova, kandidati su, kako je precizirano u konkursu, u obavezi da dostave i program razvoja i rada Radio-televizije Crne Gore (RTCG) tokom mandatnog perioda.

Dnevne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *