BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htjela na teren i našem sinu pruži pomoć - Volim Podgoricu

BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htjela na teren i našem sinu pruži pomoć

Bojan Trifunović (15) iz sela Ašanje preminuo od posledica astmatičnog napada jer su, kako tvrdi majka Branka, ljekari odbili da mu pomognu

Petnaestogodišnji Bojan Trifunović iz sela Ašanje kod Pećinaca preminuo je u ponedjeljak uveče od posledica astmatičnog napada, a roditelji za njegovu smrt krive ljekare Hitne pomoći u Pećincima jer, kažu, nisu htjeli da izađu na teren i njihovom sinu pruže pomoć.

Kada je dječak počeo da povraća i da se guši, roditelji su ga povezli prema Pećincima, usput zovući Hitnu pomoć da im krene u susret, ali su oni, prema tvrdnji majke Branke, odbili to da učine, pravdajući se da će se mimoići i da je bolje da dječaka dovezu lično.

Pošto su posle pola časa reanimacije u Hitnoj pomoći u Pećincima ljekari shvatili da dječaku ne mogu pomoći, hitno su ga ambulantnim kolima prevezli u Institut za majku i dijete u Beogradu, ali je bilo prekasno.

Ljekari Instituta su dali sve od sebe da tinejdžera povrate u život, ali mu nije bilo spasa i roditelje su obavijestili da je preminuo.

Bojan Trifunović danas je sahranjen, a zašto se lekari nisu odazvali na vapaje njegovih roditelja da mu pomognu, Kurir je odgovor potražio u Hitnoj pomoći u Pećincima.

Rečeno nam je da je načelnik Hitne službe dr Milan Gnjidić na terenu. Direktorka Doma zdravlja Pećinci ranije je izjavila da je formirana komisija za unutrašnji nadzor.

 

Kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com