Home / NOVOSTI / Hronika / KAD SE SRBI I HRVATI SLOŽE: Opljačkali nakit vrijednosti preko 3 miliona eura!

KAD SE SRBI I HRVATI SLOŽE: Opljačkali nakit vrijednosti preko 3 miliona eura!

Četvorica državljana Hrvatske i jedan Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali dragulje milionske vrijednosti iz Duždeve palate u Veneciji.

Nakon višemjesečne saradnje s italijanskom policijom, hrvatska policija je u srijedu uhapsila četvoricu državljana Hrvatske: jednog 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka, a juče je na graničnom prelazu Tovarnik, po evropskom nalogu za hapšenje, uhapšen i peti član kriminalne organizacije – 54-godišnji državljanin Srbije.

Oni su osumnjičeni za krađu nakita milionske vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Po navodima policije, nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom “Blaga mogula i maharadža”.

“Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milion dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od više od dva miliona dolara”, precizirala je policija u saopštenju.

Protiv njih se krivični postupak pred sudom u Veneciji.

Policija je navela da se jedan od uhapšenih hrvatskih državljana pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u raznim zemljama Evrope u sklopu kriminalne organizacije “Pink Panter”.

Za njim je i Švajcarska raspisala međunarodnu potjernicu zbog krađe nakita vrijednosti osam miliona švajcarskih franaka u martu 2011. u Baselu tokom izložbe “Baselworld 2011”.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *