POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako će izgledati novi vrtić! - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako će izgledati novi vrtić!

Nakon “prašine” koja se podigla oko gradnje vrtića koji je planiran pored barske Gimnazije, direktorica predškolske ustanove Gordana Mijović riješila je da stavi tačku na špekulacije o tome kako će izgledati ova obrazovna ustanova.

Ona je medijima poslala fotografije i animaciju planiranog vtrića.

 

“Cijenimo neophodnim da javnosti pružimo sve informacije kojima mi raspolažemo, i informišemo građane kako je planirano da ova lokacija izgleda nakon izgradnje vrtića, te sa koliko će zelenila raspolagati okolno zemljište, a sve u cilju davanja doprinosa konstruktivnoj debati ovim povodom, koja će se ubrzo voditi i u SO Bar”, poručila je Mijović.

Podsjetimo, predstavnici podnosilaca Građanske inicijative za ponovno otvaranje javne rasprave povodom izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“ u Baru dogovorili su se sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem i predsjednikom Skupštine Opštine Mićom Orlandićem da se o njihovoj Inicijativi raspravlja na sjednici Skupštine Opštine u ponedjeljak 12. novembra.

Kako su saopštili podnosioci Inicijative, dogovoreno je i da do te sjednice neće biti građevinskih radova u ograđenom školskom dvorištu, te prestaje i potreba za protestovanjem.

 

Kamen temeljac za novi vrtić vrijedan 2,5 miliona eura, u koji će biti smješteno oko 400 djece položen je 15. oktobra, nakon čega su građani Bara protestovali i predali peticiju sa 2,721 potpisom protiv izgradnje vrtića.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com