Pored Đurovića planirano i ubistvo Nikole Sjekloće: Ciriković priznao ko ga je unajmio - Volim Podgoricu

Pored Đurovića planirano i ubistvo Nikole Sjekloće: Ciriković priznao ko ga je unajmio

Enzan Ciriković (26) iz Peći priznao je istražiteljima da je angažovan da aktiviranjem bombe ubije Baranina Jovana Đurovića.

Eksplozivna naprava pronađena je 29. avgusta na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice, u centru Bara.

Cirikovićevo priznanje, sadržano je u u obrazloženju odluke sudija Apelacionog suda koje su mu produžile pritvor za još dva mjeseca.

Kriminalnu grupu organizovali su odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Baranina Armina Muše Osmanagića i Almir Jahović, a kao članovi označeni su još Darko Milić i Eldan Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve.

“C. je naveo da je angažovan od strane A.O. da postavi bombu na motocikl sa kojim se kreće J.Đ., što je on i učinio, te da mu je u tome pomogao i A.J., i da je bomba postavljena, ali nije aktivirana vjerovatno zbog nekih tehničkih problema. Iz naknadno prispjelih vještačenja utvrđuje se da je sa motora, kojim se kretao J.Đ. otpala eksplozivna naprava”, navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Cirikoviću nije samo Đurović bio meta. Priznao je planiranje još dvije likvidacije od kojih je jedna poznatog boksera Nikole Sjekloće iz Budve.

“Osnovana sumnja proizilazi i iz ostalog dijela odbrane okrivljenog C. u kojoj je priznao da je prihvatio i planirao da sa drugim okrivljenima izvrši najmanje dva ubistva na teritoriji opštine Budva., od kojih je jedno ubistvo N.S., te da su preduzeli i radnje osmatranja kuće, odnosno objekta u kome stanuje N.S., te planirali na kom mjestu i u kom trenutku da izvrše likvidaciju, kao i put kojim bi pobjegli sa lica mjesta”, nadalje stoji u obrazloženju.

Sudije dodaju i da su osumnjičeni Milić i Nurković priznali krivična djela koja im se stavljaju na teret a iz čijih odbrana proizilazi i da je Cicmil kriv.

“Posebno odbrane okrivljenog C. koja je u dijelu gdje opisuje postupanje Đ.C. potvrđena materijalnim dokazima, odnosno uplatama novca preko Western Uniona sa drugog imena, te da je okrivljeni Đ.C. u kritično vrijeme sačekivao okrivljenog C. prilikom ulaska u Crnu Goru”, navodi se u obrazloženju.

Jovan Đurović, koji je bio meta ove kriminalne grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

Policija sumnja da je ova grupa, planiranim likvidacijama, htjela da osveti Mušu Osmanagića, čije ubistvo nikad nije rasvijetljeno.

Osmanagić je ubijen u septembru 2014. godine dok je ulazio u baštu svog restorana “Savoja” u centru Bara.
Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com