PODGORICA: Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo na terenu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo na terenu

U sklopu svojih redovnih aktivnosti na uređenju zelenih površina na teritoriji Glavnog grada Podgorica  Društvo je bilo angažovano na različitim poslovima iz domena svog poslovanja. Košenje i detaljno grabuljanje je izvedeno na sljedećim lokacijama: Bulevar Vojvode Stanka Radonjića, Bulevar Miloša Rašovića, Bulevar Peka Dapčevića, Bulevar P. Ćetkovića, prostor oko zgrade  JU „Muzeji i galerije“. Osim na navedenim lokacijama Društvo je bilo angažovano i u GO Golubovci ( prostor ispred zgrade GO, obilaznica, Valjez ) gdje su izvedeni radovi na košenju, grabuljanju, uklanjanju samoniklog rastinja, podizanju i formiranju krošnji drveća kao i fina nivelacija terena. U Zlatičkoj šumi ekipe Zelenila d.o.o. su bile angažovane na sječi suvih i izvaljenih stabala dok se živa ograda orezivala u Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića, Bulevaru Miloša Rašovića, Bulevaru Peka Dapčevića i Bulevaru P. Ćetkovića. U dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“ radnici Zelenila su izvodili radove na uklanjanju samoniklog rastinja, podizali i formirali krošnje drveća, izvršena je i sječa suvih stabala kao i košenje i grabuljanje.

Društvo je pored navedenih aktivnosti bilo angažovano i na sadnji sezonskog cvijeća na sljedećim lokacijama: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Dječiji park Kruševac i Bulevar Džordža Vašingtona (kružni tok).

Izvedeni su i radovi na iskopu sadnih jama i sadnji biljnog materijala na sljedećim lokacijama: Istoriski muzej, Medicinski fakultet kao i ispred Kancelarije za evropske integracije. Na prostoru Kampusa Univerziteta Crne Gore Društvo je započelo sa pripremom i sadnjom sadnica zimzelenog i listopadnog drveća.

Nastavljeni su i radovi na detaljnom grabuljanju i čišćenju parkova.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com