SUTKINJA SVETLANA UHAPŠENA: Primila 2.000 eura od okrivljenog - Volim Podgoricu

SUTKINJA SVETLANA UHAPŠENA: Primila 2.000 eura od okrivljenog

Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do tri mjeseca sudiji Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlani S. ( 59) osumnjičenoj da je primila mito od jednog okrivljenog od 2.000 eura.

Pritvor do tri mjeseca je određen i njenom suprugu Miroljubu S. (66) koji se sumnjiči da joj je pomagao u primanju mita. Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati istragu uticanjem na predložene svjedoke, kao i zbog načina i posledica krivičnog djela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Sudiji se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita, a njenom mužu krivično djelo primanje mita u pomaganju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su od jednog okrivljenog primili 2.000 evra, uz obećanje da će sudija

Svetlana Stojanović kao predsednica veća doneti odluku kojom će postupak vratiti na ponovno suđenje, kako bi se okrivljenom izrekla blaža kazna.

Hapšenje je obavila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kurir/Tanjug

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com