SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Derbi vijeka Boka – River večeras - Volim Podgoricu

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Derbi vijeka Boka – River večeras

Spremite se za utakmicu vijeka i zemljotres sa epicentrom u Buenos Ajresu – tako su argentinski mediji u kratkim crtama najavili istorijski meč Boke juniors i River Plate.

U argentinskom i južnoameričkom fudbalu ima mnogo legendarnih klubova, ali ono što nude Boka i River je uvijek bilo nešto više, maltene pitanje života i smrti za navijače ova dva kluba.

Dva giganta će prvi put u istoriji igrati u finalu Kupa Libertadores – prvi meč je večeras od 21 sat na “Bombonjeri”, revanš 24. novembra na Riverovom “Monumentalu”, i to bez prisustva gostujućih fanova.

“Nisu ovo utakmice za uživanje, već za titulu. Momenat je poseban – prvo zato što smo u finalu, drugo jer je rival River”, poručio je kapiten Boke Pablo Peres.

Trener Giljermo Baros Skeloto nije krio da je tenzija ogromna:

“Ne sjećam se kada je pred superklasiko bilo normalno stanje. Ali, ove dvije utakmice mogu da obilježe karijeru i igračima i meni”, istakao je Skeloto, igračka legenda Boke.

Obje ekipe su do finala došle preko brazilskih timova. Boka je u polufinalu bila bolja od Palmeirasa, a Riveru je pripala drama protiv Gremija.

River je bio uspješniji od Boke u Kupu Sudamerikana 2014, pa u Libertadoresu godinu kasnije, a slavio je i u posljednje tri utakmice u svim takmičenjima, zato je i blagi favorit pred dvomeč.

“Došao sam u River da se borim za trofeje i zahvaljujem bogu što smo u finalu. Nismo još uradili ništa, pamti se samo pobjednik, pogotovo kada za pehar odlučujete protiv najvećeg rivala”, istakao je golman River Plate Franko Armani.

Boka ima šest titula u Libertadoresu, a posljednju je osvojila 2007. kada su lideri tima bili Huan Roman Rikelme, Martin Palermo, Rodrigo Palasio, Sebastijan Batalja…

River je, s druge strane, posljednji od tri naslova najbolje ekipe na kontinentu prigrabio 2015. na krilima iskusnog Fernanda Kavenagija, Matijasa Kranevitera, Ramira Funes Morija, Lukasa Alarija… I tada je, kao i sada, trener bio Marselo Galjardo, koji neće voditi ekipu u prvom meču zbog kazne.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com