Pojačano prisustvo policije u Tuzima: Uklonili Tita sa Dečića i postavili albansku zastavu - Volim Podgoricu

Pojačano prisustvo policije u Tuzima: Uklonili Tita sa Dečića i postavili albansku zastavu

Natpis sa Titovim imenom uklonjen je dan nakon akcije mladih DPS-a, i zbog toga je danas u kasnim popodnevnim časovima bilo pojačano prisustvo policije u Tuzima, piše portal malesia.org.

Navodi se da su pripadnici policije legitimisali građane, a na portalu je objavljena i fotografija albanske zastave na vrhu Dečića.

“Danas su predstavnici druge mladosti Malesije sa albanskom zastavom poslali jasnu poruku da ovdje nema mjesta za imena diktatora. Juče policija nije reagovala, danas jeste”, objavio je albanski portal.

Objvaljena je i izjava funkcionera Demokratskog saveza Ivana Ivanaja, koji je na svom Facebook prifilu napisao da je obnavljanje Titovog imena na Dečiću sramota za Malesiju.

“Nema dijela Crne Gore koji nije platilo od komunista kao Malesija. Ali, oni koji su u to vrijeme bili produžena ruka te asimilatorske i rušilačke ideologije, izgleda da su održali ljubav prema diktatoru Titu i kod svog podmlatka. Tito je onaj koji je masakrirao Albance u Baru, koji je poslije Drugog svjetskog rata ubijao mnoge Malisore i koji je želio da Albanija bude u sastavu SFRJ. Neka je sram one koji pokušavaju da ožive to čudovište”, napisao je Ivanaj.

Oko dvadesetak mladih članova DPS-a Tuzi je na visini od 600 metara uredilo slova koja su se nalazila na ovom brdu još od 1946. godine.

(Vijesti)

4 komentara

  1. Nisu trebali da uklanjaju cijeli natpis samo slovo T da preprave u M i dobili bi pravu rijec za crnogorske funkcijonere.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com