Bogdanović srušio San Antonio - Volim Podgoricu

Bogdanović srušio San Antonio

Košarkaši Sakramento Kingsa su sa 104:99 pobijedili San Antonio Sparse u jutros odigranom meču NBA lige, a do pobjede ih je predvodio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je bio najefikasniji sa 22 poena, a imao je i jedan skok i tri asistencije za 24 minuta.

Ekipa iz glavnog grada Kalifornije je tako stigla do osme pobjede u sezoni uz šest poraza, dok njihov rival iz Teksasa sada ima skor od sedam pobjeda i pet poraza.

Pored Bogdanovića, još pet igrača Kingsa imala su dvocifren učinak Daron Foks je postigao 19 poena, Badi Hild 14, Vili Koli Stajn je imao po 13 poena i skokova – zabilježio dabl – dabl, Hari Gils je postigao 12, a drugi srpski reprezentativac Nemanja Bjelica 11 poena.

Kod San Antonija je najefikasniji bio Demar Derozan sa 23 poena, Lamarkus Oldridž je postigao 14 uz 18 skokova, a takođe 14 poena postigao je i Rudi Gej koji je imao i devet skokova.

Filadelfija 76-ersi slavili su na gostovanju Majamiju sa 124:114 u meču u kome su praktično sve vreme vodili sem jednog kratkog perioda u kome je prednost imao Majami.

Fenomenalan meč odigrao je Džoel Embid koji je za 35 minuta na parketu postigao 35 poena uz 18 skokova i tri asistencije. Embid je pogađao osam od 15 iz igre, postigao je tri trojke iz četiri pokušaja, a sa linije za slobodna bacanja postigao je 16 od 20 poena.

Sa 25 poena ga je pratio Džejdžej Redik, Furkan Korkmaz je ubacio 16, a po 13 su dodali Ben Simons i Majk Muskala.

Majamiju nisu pomogla ni 22 poena Gorana Dragića koji je imao i tri skoka i pet asistencija uz dve blokade i jednu ukradenu loptu. Dragića je pratio Džoš Ričardson sa 17 poena, Hasan Vajtsajd je sa 13 poena i 11 skokova zabilježio dabl – dabl.

Minesota je na svom terenu pobijedila Bruklin Netse sa 120:113.

Za Netse je dodatni problem u ovom meču bila stravična povreda Karisa Leverta krajem prvog poluvremena od koje nisu uspjeli da se oporave ni ostali gostujući igrači.

U pokušaju bloka,  Levert je nezgodno pao na parket i povrijedio desnu nogu. Nakon kratkog pregleda ljekara, Levert je na nosilima napustio dvoranu.

U prvom izvještaju ljekarskog tima Bruklina navodi se da je Levert prevezen u bolnicu gdje će biti obavljeni detaljni pregledi.

Upozoravamo da je video na kome se vidi povreda Leverta uznemirujuć.

Karl Entoni Tauns je bio najbolji u Minesoti sa 25 poena i 21 skokom, poen manje dodao je Džef Tig koji je imao i 11 asistencija, a sa 23 poena pratio ih je Derik Rouz. Taj Gibson je imao 17, a Endrju Vigins 13 poena. Dario Šarić koji je trejdovan iz Filadelfije u subotu, nije zabilježio debi na ovom meču.

U Bruklinu je najefikasniji bio Dianđelo Rasel sa 31 poenom.

Dalas Maveriksi su kao gosti trijumfovali nad Čikago Bulsima – 103:98.

Šestorica košarkaša Dalasa imala su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Harison Barns sa 23 poena. Slijedili su ga Džejdžej Beara sa 14, Luka Dončić, Denis Smit i Dvajt Povel sa po 11, a 10 je dodao Maksi Kleber.

Luka Dončić je uz 11 poena za 31 minut na parketu dodao i šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Mladi Slovenac je šutirao tri od 12 iz igre, postigao je dvije trojke iz sedam pokušaja i sa linije za slobodna bacanja pogodio tri od četiri puta.

Deandre Džordan nije mnogo pomogao što se tiče poena (šest), ali je zabilježio 16 skokova.

U Čikagu je najbolji bio Zak Lavin sa 26 poena, Džabari Parker je dao 16, a Džastin Holidej 14.

Juta je sa 96:88 slavila na gostovanju Memfisu koji je vodio tokom većeg dijela druge i većeg dijela treće četvrtine, ali su gosti na kraju ipak odnijeli pobjedu.

Džezere je sa 15 poena i 16 skokova predvodio Rubi Gober, a najefikasniji je bio Džo Ingls sa 19 poena.

U Memfisu je najefikasniji bio Majk Konli sa 24 poena, Mark Gasol dodao je 16, a sa 10 poena i 11 skokova dabl – dabl je zabilježio Džaren Džekson.

Oklahoma je pred svojim navijačima sa 118:101 bila bolja od Finiksa koji je odigrao katastrofalnu prvu četvrtinu u kojoj je postigao samo 13 poena.

Briljirao je u pobjedničkom timu Pol Džordž sa 32 poena, osam skokova i šest asistencija. Denis Šroder je dodao 20, a Stiven Adams 18 poena.

Na drugoj strani, Tidžej Voren je postigao 21 poen, a Devin Buker 19.

Nju Orleans Pelikansi slavili su na gostovanju Toronto Reptorsima sa 126:110.

Itvan Mur je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 30 poena. Poen manje dodao je Džru Holidej koji je imao i 14 asistencija. Entoni Dejvis je meč završio sa 25 poena i 20 skokova, a imao je i šest asistencija. Dabl – dabl je zabilježio i Džulijus Rendl sa 17 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani najbolji je bio Paskal Siakam sa 22 poena, dva manje je dao Kavai Lenard, a sa 19 je meč završio Serž Ibaka koji je imao i 14 skokova. Kajl Lauri je postigao samo četiri poena, ali je podelio 11 asistencija.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com