Bošković najavio izmještanje vojnog aerodroma u Nikšić ili Berane - Volim Podgoricu

Bošković najavio izmještanje vojnog aerodroma u Nikšić ili Berane

Crna Gora razmatra mogućnost da se vojni aerodrom u Podgorici ustupi za potrebe civilnog saobraćaja, te da centar vojnog vazduhoplovstva ubuduće bude u Nikšiću ili Beranama, najavio je u intervjuu Radiju Crne Gore ministar odbrane Predrag Bošković.

“Cilj nam je da Boku kotorsku potpuno oslobodimo vojske i da valorizujemo resurse, da Mornaricu preselimo u Bar. Kada je u pitanju Vojni aerodrom, razmatramo mogućnosti da Nikšić ili Berane budu centar vojnog vazduhoplovstva, a da se vojni aerodrom u Podgorici ustupi civilnom saobraćaju”, rekao je Bošković.

Komentarišući navode da je Crna Gora slanjem vojnika na Kosovo izdala Srbiju, Bošković je ponovio da naša zemlja nikog nije izdala Srbiju, te da i dalje postoje snage koje bi iz Beograda upravljale Crnom Gorom.

Bošković poručuje da zvanična Podgorica tako nešto neće dozvoliti.

Crna Gora, tvrdi Bošković, može izdati samo svoje interese, a prisustvo naših vojnika, kako je pojasnio, u interesu je Crne Gore.

Crnogorsko učešće u mirnovnim misijama, navodi Bošković, za naše je vojnike veoma korisno, jer kroz uvježbavanje s drugim partnerskim zemljama i članicama NATO, iskazuju svoju spremnost i dobijaju nova saznanja.

Stoga su, navodi on, sposobnosti Vojske Crne Gore značajno unaprijeđene u odnosu na 2006. godinu.

“Crna Gora je prepoznala svoj interes da učestvuje u misijama”, rekao je Bošković.

On je rekao i da Crna Gora ne zaostaje za najmodernijim vojskama u svijetu, ističući i da naša zemlja nije ugrožena migrantskom krizom, iako je evidentan veći priliv migranata u odnosu na raniji period.

Uskoro će, kako je rekao, krenuti kampanja koja će biti usmjerena na dobrovoljno služenje vojnog roka.

“U pitanju je tromjesečni vojni rok, dovoljan period za osnovnu vojničku obuku”, pojasnio je Bošković.

Navodeći da je Crna Gora ponosna na reforme u bezbjednosnom sektoru, ministar Bošković je podsjetio na rast turističkih prihoda i direktknih stranih investicija iz zemalja članica NATO.

Govoreći o zemljama aspirantima za članstvo u NATO, Bošković je rekao da je Makedonija na dobrom putu da postane 30. članica, navodeći da je Crna Gora toj zemlji ustupila sve potrebne kapacitete.

Portal RTCG

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com