Nikšićanka nakon što je DONIRALA BUBREG sugrađaninu, sada ima još JEDNU ŽELJU - Volim Podgoricu

Nikšićanka nakon što je DONIRALA BUBREG sugrađaninu, sada ima još JEDNU ŽELJU

Nikšićanka Konstantina Maraš, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću i tako mu spasila život, uskoro će dobiti od grada dva velika priznjana – Povelju Nikšića za humano djelo koje je napravila, a zatim i mogućnost da realizuje svoju dugogodišnju želju, da u Nikšiću otvori prvu narodnu kuhinju.

Već dobro poznata priča o Nini i Iliji dirnula je mnoga srca. Donirati bubreg nepoznatom sugrađaninu, djelo koje je odjeknulo regionom, svoj epilog dobiće ovih dana kad će opština Nikšić Konstantini Maraš uručiti Povelju za humanost. Nina sve to u svom stilu skromono doživljava.

“Meni je najbitnije u svoj ovoj priči između mene i Ilije da smo oboje dobro i da smo nastavili, ja potpuno normalan život, on donekle, jer ima sad izolaciju, ali sve što smo naknadno prošli, pregledi bili su odlični tako da idemo dalje”, navela je Maraš.

Nina je uspješno zatvorila jedna, a sada otvara nova vrata u svojoj humanoj misiji. Kao direktorica NVO “Izvor života”, već dugo se zalaže za otvaranje prve Narodne kuhinje u Nikšiću, a Opština je i tu pružila ruku podrške i dala joj na raspolaganje objekat u centru grada.

“Očekujem da će taj projekat biti održiv i da će ga održavati mahom nikšićki privrednici na koje će biti manji pritisak od građana sa zahtjevima za pomoć, imajući u vidu da će imati jedan besplatan obrok iz ove kuhinje”, navodi Maraš.

Sve to će prethodno proći zakonsku proceduru pred odbornicima lokalnog parlamenta. Pozitivno mišljnje već je dao resorni sekretarijat.

Posmatrajući kao prioritetan zadatak socijalne politike grada brigu o najsiromašnijim građanima, smatramo da će se otvaranjem Narodne kuhinje na najbolji način zaštititi socijalno-materijalno ugrožene kategorije stanovništva, uz vjeru da će nevladino udruženje “Izvor života” na uspješan način implementirati ovu socijlanu uslugu”, saopšteno je sekreterijata.

Prve obroke za najmanje sto korisnika Nina očekuje u maju naredne godine, nakon sanacije objekta buduće narodne kuhinje.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com