Uklanjanje natpisa TITO pokušaj podizanja tenzija - Volim Podgoricu

Uklanjanje natpisa TITO pokušaj podizanja tenzija

Uklanjanje natpisa sa Titovim imenom na brdu Dečić i postavljanje albanske zastave je pokušaj podizanja tenzija i narušavanja mira i tolerancije po kojima je Malesija prepoznatljiva, saopštio je Abedin Adžović, predsjednik Opštine Tuzi.

Adžović podsjeća da je Malesija prepoznata po toleranciji

Natpis na brdu Dečić sa Titovim imenom prije dva dana je obnovio Savjet mladih DPS-a Tuzi, ali je tokom dana uklonjen i na tom mjestu okačena je albanska zastava.

“Mogla je to biti bilo koja zastava, i nemam ništa protiv zastave, ali smatram da upotrebu simbola jednog naroda ne treba biti sredstvo da narušava dobre međuljudske odnose u Malesiji. Iako su pojedini mediji prenijeli da je policija pojačala mjere kontrole i nadzora u Tuzima, smatram da te informacije nijesu tačne, jučerašnji dan se nije razlikovao od prethodnih dana ni u kom smislu”, saopštio je Adžović za Dan.

On je naveo da će Tuzi ostati dosljedno njegovanju antifašističkih ideja, ali ne na način da ne uvažava drugačije viđenje istorije.

“Svako ima pravo da prošlost poima iz svog ugla, ali namjeru pojedinaca da izazivaju netrpeljivost i razdor među građanima, ne smijemo tolerisati”, ocijenio je Adžović.

Albancima je bilo dosta komunizma, poručio je Fadilj Kajošaj, predsjednik Skupštine Opštine Tuzi i funkcioner DUA.

“Za mene je bespotrebno i obnavljanje natpisa i njegovo uklanjanje. Što se tiče komunizma, nama je bilo dosta komunizma, a za ostalo je suvišan svaki komentar. U cjelini gledano, nemam baš lijepe riječe o tom sistemu. Prvo treba postaviti pitanje da li je nešto bilo legalno postavljeno. Ako je nešto bilo nelegalno postavljeno onda je i nelegalno uklonjeno”, naveo je Kajošaj.

Uklanjanje natpisa sa Titovim imenom sa brda Dečić i postavljanje albanske zastave na tom mjestu juče nije želio da komentariše Džemal Lekić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a.

Dan

1 komentar

  1. Kako DPS voli da raspiruje duhove proslosti. Ada na tome i vladaju eo tri decenije! Ovaj u tekst veli da nije problem albanska zastava, mogla je bit bilo koja? A jel? Mogu li ja u Skadar na Tarabos da istaknem Crnogorsku ili Srpsku Zastavu i da rusim spomenike te je enver hodza ZLOCINAC dizao?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com