Vještak: Medin i Ulama bili na različitim lokacijama 8. jula - Volim Podgoricu

Vještak: Medin i Ulama bili na različitim lokacijama 8. jula

U podgoričkom Višem sudu nastavljen je dokazni postupak protiv Vladimira Ulame i Darka Mijovića koji se terete da su ubili Petrovčanina Nemanju Medina. Iskaz je dao vještak telekomunikacije Predrag Boljević.

Branilac okrivljenih advokat Branko Anđelić primijetio je da se vještak decidno izjasnio da su Ulama i Medin 8. jula 2016. godine u periodu od 16:42 do 17:46 sati ostvarili komunikaciju sa dvije različite bazne  stanice koje se ne preklapaju, odnosno nalaze se na velikoj geografskoj udaljenosti. Vještak je danas kazao da je okrivljeni Mijović 9. jula 2016. godine ostvario 20-ak komunikacija, a da se u periodu nakon 17:17 sati kretao od pravca Cetinja starim putem preko Paštrovačke gore prema Virpazaru gdje se prvi put registruje u 19:02 sati.

Sud je obaviješten od strane ZIKS-a o imenima dva muškarca koji su se nalazili u prostoriji za posjete u Istražnom zatvoru kada je došlo do tuče u kojoj je Ulama udario Iliju Pavlovića koji je ranije svjedočio u ovom postupku. Radi se o Igoru Kovačeviću i Alenu Biorcu koji će biti saslušani.

Sljedeći pretres zakazan je za 4. decembar u 12 sati.

Optužnica

Kako se sumnja, Ulama i Mijović su 8. jula 2016. godine namamili Nemanju da dođe u Virpazar. Zatim su ga u gepeku njegovog automobila marke “megan” odvezli na nepoznato mjesto i, navodno, ubili. Medinov automobil je četiri dana kasnije pronađen zapaljen u mjestu Jabukov do, ali njegovog tijela i dalje nema. Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pod lupom istražitelja je i albanski državljanin Ardijan Kastrati, koji se tereti da je organizovao otmicu Nemanje Medina.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com