KAŽNJEN NOVČANO: Savjetnik MINISTRA zdravlja VRIJEĐAO BRATA preminulog pacijenta! - Volim Podgoricu

KAŽNJEN NOVČANO: Savjetnik MINISTRA zdravlja VRIJEĐAO BRATA preminulog pacijenta!

Disciplinska komisija Ministarstva zdravlja izrekla je novčanu kaznu smanjenja plate za 30 odsto u toku četiri mjeseca samostalnom savjetniku u Direktoratu za kvalitet zdravstvene zaštite Edinu Omeragiću, jer je prilikom sastanak u tom resoru vrijeđao Nebojšu Jankovića, brata preminulog pacijenta Saše Jankovića, i nedolično se ponašao prema pomoćnici ministra zdravlja Vesni Miranović.

U rješenju disciplinske komisije, koje je potpisao ministar zdravlja Kenan Hrapović, a u koje je Dan imao uvid, navodi se da je 19. jula Omeragić tokom sastanka predstavnika Ministarstva zdravlja, na čelu sa direktoricom Direktorata za kvalitet zdravstvene zaštite Miranović, uputio povišenim tonom uvredljive riječi Nebojši Jankoviću: “Jesi li u svijesti, ovo je šizofrenija i šizofreno ponašanje”.

U rješenju se navodi da ga je Miranović upozorila da prestane satakvim ponašanjem, ali da je Omeragić nastavio da se nedolično ponaša.

Dan je prije nekoliko mjeseci objavio da je Janković podnio krivičnu prijavu zbog nesavjesnog liječenja njegovog brata Saše, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe „Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u KCCG nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova i pogrešnog liječenja disekcije (cijepanja) grudne aorte.

On se oglušio o zahtjev pretpostavljenog da napusti kancelariju, čime je njegovo ponašanje bilo neprimjereno, a uvredljivo za stranku. Time je počinio težu povredu radne obaveze iz čl. 95 st. 1 tačka 9 Zakona o državnim službenicima i namještenicima (nasilničko, nedolično, uvredljivo ponašanje prema starješini državnog organa, namješenicima i strankama). Pa mu se na osnovu toga izriče novčana kazna u visini od 30 odsto zarade isplaćene za mjesec kada je počinjena teža povreda službene dužnosti, u trajanju od četiri mjeseca.

Omeragić je u izjašnjenju izjavio da ne smatra da je odgovoran za povredu službene dužnosti koja mu se stavlja na teret, imajući u vidu cjelokupne rezultate dokaznog postupka u kojem je na jasan način utvrđeno da ne postoje elementi bića teže povrede službene dužnosti.

Janković je na raspravi u vezi sa disciplinskim postupkom kazao da je sastanak protekao u mirnoj atmosferi do trenutka kada je Omeragić, prema njegovom mišljenju, neprimjereno tražio da promijeni advokata. Povišenim tonom mu se obartio, nakon čega se uključila Miranović i kazala da nije u pravu i da tako nešto ne može da mu kaže.

Naveo je da mu je nakon toga povišenim tonom Omeragić kazao: „To je ludilo, jesi li u svijesti“, nakon čega mu je Janković rekao da smanji ton i da ne želi sa njim komunikaciju.

Omeragić je na to kazao da je Janković zloupotrijebio njihov razgovor i da je takvo ponašanje šizofreno ističu u rješenju Disciplinske komisije.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com