Albanac tužio Crnu Goru, traži odštetu od 300.000 eura - Volim Podgoricu

Albanac tužio Crnu Goru, traži odštetu od 300.000 eura

Albanski državljanin Osman Mema, vlasnik broda “Adal” koji je prije 13 godina oduzet zbog šverca cigareta, od države traži za naknadu štete i izmaklu dobit.

Nakon što je presudom utvrđeno da više nema osnova za zadržavanje broda, država je Memiju vratila brod.

Nova privremena mjera, zbog koje i dalje ne može raspolagati brodom, donijeta je zbog zahtjeva Luke Bar da plati milion eura za ležarinu.

“Brod je u vrijeme kada je oduzet bio u ispravnom tehničkog stanju, a sada je sa njega uzeto sve što se moglo skinuti i samo je za staro željezo” stoji u tužbi protiv države i Martinovića.

Martinović tvrdi da je sa Melli mijevim sinom Arturom poto pisao fiktivan ugovor o zakuca pu, koji je sačinjen samo da bi pokrio troškove servisiranja broda, za koji tvrdi da je bio neispravan. Rekao je da mu je brod bio potreban zbog posla sa pšenicom u koji je ušao sa Arturom.

Na pitanje sutkinje Danijele Vukčević otkud cigarete u kontejnerima broda, Martinović je kazao da mu je “taj posao naknadno iskočio”. Tvrdi da je dao najmanje 15.000 eura kako bi brod osposobio, jer je zbog tehničke neispravnosti bio zadržan u luci u Kopar i nije mogao da se vrati u Crnu Goru dok ne bude popravljen.

Advokat Memija Danilo Aćimić tvrdi da je brod u momentu zapljene bio ispravan i traži vještake pomorske i ekonomsko finansijske struke kako bi utvrdili tržišnu vrijednost broda na dan zapljene i kad je vraćen, kao i iznos izmakle dobiti zbog nemogućnosti izdavanja broda.

Zastupnica države Emina Mušović tvrdi da je potraživanje zastarjelo, a da je privremena mjera o oduzimanju broda izrečena u skladu sa zakonom, imajući u vidu da je krivični postupak završen osuđujućom presudom.

“Država stoga nije odgovorna za štetu koju je tužilac pretrpio”, tvrdi Mušović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com