Interpol: Realizovane tri ekstradicije, uhapšene četiri osobe - Volim Podgoricu

Interpol: Realizovane tri ekstradicije, uhapšene četiri osobe

Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica su realizovali tri ekstradicije. Osim toga dva lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama lišena su slobode na teritoriji Crne Gore, dok su dva lica koja potražuje NCB Interpol Podgorica lišena slobode u Holandiji.

 

Naime, službenici NCB Interpol Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, realizovali ekstradiciju iz Francuske u Crnu Goru, Bakira Matovića (39) iz Rožaja, koji se potražuje po međunarodnoj potjernici naše države radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet godina zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je u novembru 2012. godine u Rožajama ovo djelo počinio na štetu R.E. kojom prilikom je u njegovom pravcu ispalio pet metaka od kojih su ga tri pogodila nanoseći mu teške tjelesne povrede. Nadalje, realizovana je ekstradicija iz Crne Gore u Mađarsku Bojana Majstorovića (36) iz Republike Srbije, koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Budimpešta radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine zbog krivičnog djela krijumčarenje ljudi. Iz Crne Gore u Republiku Srbiju službenici NCB Interpol Podgorica i PJP su ekstradirali Petra Putnika (46) iz Republike Srbije koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivičnog djela poreska utaja.

 

U Holandiji su lišeni slobode Dejan Dedeić (27) iz Cetinja i Kemal Alković (52) iz Podgorice koji su se potraživali po međunarodnim potjernicama NCB Interpol Podgorica. Dejan Dedeić se potraživao radi provđenja na izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci koja mu je izrečena zbog KD napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa KD teška tjelesna povreda. On je na teritoriji Holandije lišen slobode zbog KD falsifikovanje gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca. Alković se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana i dva mjeseca zbog KD teška krađa u pokušaju. On je lišen slobode u Amsterdamu tokom akcije presijecanja lanca trgovine narkoticima.

 

Nadalje, na GP Kula, službenici OB Rožaje su lišili slobode E.N. (50) iz Skoplja koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Prag radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog KD pranje novca, falsifikovanje i mijenjanje podataka iz javnih isprava. Takođe, službencii OB Kotor su lišili slobode Maria Beganovića (24) iz Republike Srbije, koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine zbog KD neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i radi obezbjeđenja njegovog prisustva vođenju krivičnog postupka zbog KD neovlašćeno posjedovanje opojnih droga.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com