Nastavljena edukativna predavanja o selektovanju komunalnog otpada učenicima osnovnih škola sa seoskog područja - Volim Podgoricu

Nastavljena edukativna predavanja o selektovanju komunalnog otpada učenicima osnovnih škola sa seoskog područja

Svjesni činjenice da je životna sredina svakim danom  sve više ugrožena nekontrolisanim odlaganjem otpada na mjestima koja nijesu određena za to, kao i činjenice da samo promjena načina razmišljanja i odnosa prema životnoj sredini, načina postupanja sa otpadom može rezultirati ostvarenju postavljenih ciljeva u upravljanju otpadom, nastavljena su edukativna predavanja na temu selektovanja komunalnog otpada za školsku populaciju tj učenike osnovnih škola  sa seoskog područja i to  OŠ “18 oktobar” – Bioči dana 12 novembra, , OŠ”Savo Kažić”- Barutana dana 13 novembra  i OŠ” Đoko Prelević” Ubli dana 15 novembra 2018 god na temu„Otpad – resurs koji trebamo iskoristiti – primarna selekcija“.

Za navedena predavanja je vladalo veliko interesovanje a sve u cilju  upoznavanja učenika o odvajanju  otpada na mjestu nastanka  sa akcentom na promovisanje “ Odluke o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Glavnog grada”.  OŠ “18 oktobar” – Bioči je škola koja je dobila Zelenu zastavu i sertifikat o sticanju statusa međunarodne Eko-škole

 Djeca su budićnost svakog društva i nosioci razvoja ,a edukovana mlada generacija obećava siguran progres društva  i Države Crne Gore koja kao prva ekološka država ulaže u očuvanje i zaštitu zdrave životne sredine. Kroz edukaciju mladih ostvarujemo zajednički cilj, a to je da očuvanje životne sredine postane prioritet u životima svih članova društvene zajednice.

 

Na edukativnom času  nakon izvedenih prezentacija učenici su uzeli aktivno učešće u radu , postavljanjem pitanja u vezi odlaganja sakupljenog  i odvojenog otpada u dvije kante/kontejnera koje će biti tipske i postavljene  od strane “Čistoća” d.o.o., u gradskom i seoskom području , dinamikom koju predviđa Odluka.

Edukativna predavanja sa prezentacijama su održali prestavnici Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i prestavnici firme “Medix” .

Edukativna predavanja  u sledećoj sedmici  nastavljaju se  u osnovnim školama u Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com