Niko neće zemlju Miloša Marovića na Jazu - Volim Podgoricu

Niko neće zemlju Miloša Marovića na Jazu

Javni izvršitelj Darko Rajković zakazao je za 13. decembar novo ročište, nakon što juče nije bilo zainteresovanih za kupovinu 10.600 kvadrata zemlje u zaleđu Jaza, koja je u vlasništvu Miloša Marovića.

Zemlju, procijenjenu na 456 hiljada eura, nije htjela da preuzme i uknjiži na svoje ime ni Opština Budva i time umanji dug od 1,1 milion eura koji je trebalo Milošev otac Svetozar Marović, kao šef budvanske krminalne grupe, da uplati u opštinsku kasu zbog brojnih malverzacija koje je priznao pred Specijalnim tužilaštvom.

Time je nastavljena agonija oko naplate sudske kazne starijeg Marovića, koji je još u oktobru prošle godine trebalo da izmiri dug Opštini, kojom je dugi niz godina neformalno upravljao. Miloš Marović je zemljom koju je kupio na Jazu garantovao da će njegov otac izmiriti milionsku kaznu, a nakon što to nije učinio, Opština je zatražila od javnih izvršitelja da imovinu oca i sina blokira i proda.

Rješenje o izvršenju javni izvršitelj Rajković je donio na zahtjev Opštine još u julu, kada je Miloševa zemlja od sudskog vještaka procijenjena, da bi sada bila i oglašena prodaja. Milošu je na Jazu ostalo još oko 800 kvadrata.

Očekuje se da će uskoro Opštini biti dostavljena procjena imovine i starijeg Marovića.

Javna izvršiteljka Snežana Pavličić je prije gotovo pola godine na predlog Opštine takođe donijela rješenje za naplatu 1.096.481 eura, kojom je blokirana imovina Svetozara Marovića. Izvršiteljka je blokirala sve bankovne račune starijeg Marovića u Crnoj Gori, sa kojih se Opština uspjela samo naplatiti 460 eura, ali nakon procjene biće naložena prodaja automobila, kao i đedovine na Jazu i grbaljskom selu Krimovica.

Krajnji rok da Svetozar Marović uplati novčanu kaznu u kasu Opštine Budva istekao je 10. oktobra prošle godine.

Blokirane su dvije parcele na Jazu od ukupno 1.600 kvadrata, koje su kategorisane kao šume, a na koje su polovina u vlasništvu Marovića. Takođe, izvršenje se odnosi na livadu od 1.274 kvadrata, 615 kvadrata pašnjaka i 2.190 kvadrata šume koje su četvrtina u vlasništvu Marovića u Krimovici.

Nakon procjene, na prodaji će se naći i osmina vlasništva Marovića na lokalitetu Dubraljevina, gdje on sa svojim rođacima ima ukupno 5.357 kvadrata šuma i pašnjaka, kao i četiri vikendice od po 51, 68, 89 i 107 kvadrata, na kojima Svetozar ima pravo osmine vlasništva.

„Izvršenje će se sprovesti upisom u katastar nepokretnosti, utvrđivanjem vrijednosti, prodajom nepokretnosti i namirivanjem Opštine Budva iz iznosa dobijenog prodajom“, navodi se u rješenju.

Otac i sin već više od godinu nalaze se u Beogradu, iako ih Crna Gora potražuje zbog izdržavanja zatvorskih kazni. Miloš je takođe priznao da je bio dio kriminalne grupe, koja je učestvovala u malverzacijama oko prodaje 27 hiljada kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime su oštetili opštinsku kasu za 1,4 miliona eura. Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385 hiljada eura, koju je prije godinu izmirio.

Miloš je u međuvremenu dobio srpsko državljanstvo, te je podnio zahtjev da robiju od 11 mjeseci služi u toj državi. Svetozar i dalje se nalazi na psihijatrijskom liječenju, a čeka ga četvorogodišnja robija.

  • 800 kvadrata je još ostalo Milošu Maroviću na Jazu. Očekuje se da će uskoro Opštini biti dostavljena procjena imovine i Svetozara Marovića. Blokirani su svi bankovni računi starijeg Marovića u Crnoj Gori, sa kojih se Opština uspjela naplatiti samo 460 eura

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com