Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 41 osoba - Volim Podgoricu

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginula 41 osoba

Tokom prvih deset mjeseci ove godine 41 osoba izgubila je život na crnogorskim drumovima, što je za 35 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, kazao je viši policijski inspektor Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja u Upravi policije Ilija Janjušević.

On je to saopštio na pres konferenciji povodom početka kampanje “Mjesec prevencije u drumskom saobraćaju“ koja će trajati do 15. decembra ove godine.

Janjušević je kazao da je stanje u Crnoj Gori, kada je u pitanju bezbjednost u saobraćaju, na zadovoljavajućem nivou.

“Ove godine je stradalo 41 lice, dok je prošle godine taj broj iznosi 59”, kazao je Janjušević, navodeći da je smanjen i broj teško povrijeđenih osoba.

Smatra da su ovi zadovoljavajući rezultati zasluga službenika saobraćajne policije.

“Nećemo se zadovoljiti trenutnim stanjem”, jasan je Janjušević.

Kampanja će sadržati tri akcije a aktivnosti saobraćajne policije će u ovih mjesec dana biti usmjerene prvenstveno na prevenciju, jer cilj saobraćajne policije nije kažnjavanje već da utiče na podizanje svijesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kako bi se nastavio trend smanjenja najtežih posljedica u saobraćaju.

“Za Upravu policije bezbjednost građana je na prvom mjestu. Zato je UP započela najveću kampanju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Policija će sledećih mjesec dana, pojačanim prisustvom na terenu, građanima ukazivati koliko je važno da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali sopstveni život, život drugih. Od toga što će negdje stići pet minuta ranje, važnija je bezbjednost u saobraćaju”, kazala je portparol Tamara Pavićević.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com