Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORIČANIN O INCIDENTU U DELTI: Pitao ga je li kršten, on mu odgovorio ,,JA SAM TURČIN”

PODGORIČANIN O INCIDENTU U DELTI: Pitao ga je li kršten, on mu odgovorio ,,JA SAM TURČIN”

Podgoričanin Milo Perović kazao je da je jedino  tačno u prijavi Radončića policiji i izjavi nekim medijima,  da je uspio da ga isprovocira da mu kaže neke odavno poznate činjenice.

Podsjećamo, novinar iz Sarajeva sinoć je policiji prijavio Perovića, nakon što su se sreli u podgoričkom tržnom centru Delta city. Obojica su saslušana.

Reagovanje Mila Perovića prenosimo u cjelosti:

Povodom komične izjave gospodina Radončića o njegovoj navodnoj ugroženosti kojoj sam ja razlog, želim zbog javnosti i moje porodice da saopštim sljedeće. Jedino što je tačno u prijavi Radončića policiji i izjavi nekim medijima, jeste da je uspio da me isprovocira da mu kažem neke odavno poznate činjenice. U jednom tekstu, Radončić je napisao da će prebrojati rebra mom bratu kojem neće pomoći ni ako bude prisutan njegov brat, to jest-ja. Moj brat je javna ličnost kojom je Radončić opsjednut i piše članke i debele knjige o njemu, ali ja nijesam, pa je sinoćni susret bio prilika da mi objasni koju to vrstu poruka ili prijetnji mi šalje. Jasno je bilo da se moramo mirno objasniti, budući da je on bio u društvu svoje supruge, a ja moje maloljetne-devetogodišnje ćerke.

PODGORICA: Novinar napadnut u tržnom centru Delta siti

Pitao sam Radončića i je li kršten da besramno u svojim tekstovima objavljuje laži i izmišljotine o mom bratu, sestri i porodici-na što je on odgovorio: “Ja sam Turčin”. Saglasno onoj Heraklitovoj: “Oči i uši su ljudima zli svjedoci ako imaju varvarske duše”, Radončić je otišao da me prijavi policiji zbog nacionalističkih uvreda. Ništa, pa ni Šemsudin Radončić, ne može poremetiti moje prijateljstvo i moja kumstva sa muslimanima i Bošnjacima u Crnoj Gori i šire. Oni su bili i biće moja braća. Svi koji poznaju mene i moju porodicu znaju da smo 1990-ih reskirali čak i svoje živote da bismo zaštitili naše ugrožene nacionalne manjine, što bih i danas učinio.

Na kraju, žao mi je sto je provokator od ovog susreta napravio incident i zlonamjernom interpretacijom obmanuo javnost. Ovim završavam svaku dalju polemiku u vezi s ovim događajem.

loading...

One comment

  1. Ja nemam kumstva niti prijateljstva sa muslimanima. I evo me živ. Nema ko što da mi pokvari. Još nijesam čuo nekog muslimana da se hvali kumstvom i pobratimstvom sa nekim od pravoslavaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *