UPAD U ZATVOR: Probili ograde pa odnijeli paket osuđeniku! POLICIJA RADI NA IDENTIFIKACIJI - Volim Podgoricu

UPAD U ZATVOR: Probili ograde pa odnijeli paket osuđeniku! POLICIJA RADI NA IDENTIFIKACIJI

Najmanje dvije osobe u nedjelju veče probile su dvije zaštitne ograde zatvora u Spužu i prošetale do paviljona F i odatle preko treće žice prebacile paket koji je završio u rukama osuđenika, saznaju “Vijesti”.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da službenici policije pokušavaju da utvrde identitet osoba koje su “upale” u dio Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) kao i sadržinu paketa.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da nadležni sumnjaju da je riječ o mobilnim telefonima.

Prema istim informacijama, službenici ZIKS-a dostavili su policiji snimak sa sigurnosnih kamera, na osnovu kojih će pokušati da identifikuju osobe koje su prokrijumčarile paket.

Izvor lista iz policije, međutim, tvrdi da je način na koji su nepoznate osobe “dostavile” paket zatvorenicima – razlikuje od svih do sada registrovanih.

“Prema prvim rezultatima istrage, sve se dogodilo u nedjelju oko 19.30. Tada su najvjerovatnije dvije osobe upotrebom podesnog sredstva najprije oštetili zaštitnu ogradu, a zatim zaštitinu mrežastu ogradu na istočnoj strani ZIKS-a. Poslije toga oni su ušli u prostor ZIKS-a, prošli pored poluotvorenog odjeljenja Ekonomije i prišli ogradi ‘F’ paviljona preko koje su prebacili paketić”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Rečeno je da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad izašli na lice mjesta i uradili uviđaj, ali i konstatovali da je ono narušeno od strane čuvara ZIKS-a – jer su iz bezbjednosnih razloga morali sanirati oštećenja na ogradama.

Drugi izvor “Vijesti” kazao je da su službenicima zatvora slučaj prijavili upravo zatvorenici koji su primijetili dvije osobe u blizini zatvorske ograde.

“Neki od osuđenika najprije su pomislil da je neko došao da pokuša nekoga da ubije, što su saopštili stražarima”, kazao je on.

Dodao je da je potom uslijedila kontrola u ZIKS-u.

“Uslijedilo je, do sada nazabilježeno vanredno brojanje svih zatvorenika i osuđenika, a zatim i detaljan pregled prostorija F paviljona”, rekao je sagovornik.

Dalibor Đurić ubijen je 22. septembra 2016. godine, nakon što ga je metak iz vatrenog oružja pogodio u teretani Poluotvorenog odjeljenja Kazneno-popravnog doma.

Nije utvrđeno ko je pucao na navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana, dok je služio zatvorsku kaznu.

U paviljon “F” smješteni su mahom zatvorenici sa najdužim kaznama, poput osuđenih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića – Saše Borete i Ljuba Bigovića.

“Vijestima” je rečeno da je u tom dijelu i Šćepan Bujić osuđen za ubistvo braće Ljubomira i Dejana Gojačanina 15. februara 2013. godine…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com