Džikić: Partizan je vrlo ozbiljan i ambiciozan protivnik - Volim Podgoricu

Džikić: Partizan je vrlo ozbiljan i ambiciozan protivnik

Košarkaši Budućnost Volija vezali su dvije pobjede, na dva fronta, zahvaljujući prvom trijumfu u Evroligi, protiv španske Baskonije, zahvaljujući najboljem izdanju u ovoj sezoni, posebno šuterskom (21 trojka, novi rekord Evrolige).

Pred izabranicima Aleksandra Džikića je novi izazov, u nedjelju u “Moraču” stiže Partizan, sa novim trenerom Andreom Trinkijerijem, u utakmici osmog kola ABA lige.

“Naš protivnik je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, potezi koje vuku su potvrda toga. Znamo sa kakvim željama dolaze, organizacija putovanja za Rusiju im omogućuje i dodatno vrijeme za pripremu ove utakmice. Promijenili su način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da riješe preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svjesni smo njihovih kvaliteta i mana”, rekao je Džikić.

Uoči ovog duela, Budućnost je treća na tabeli, sa dva poraza u sedam utakmica, Partizan je četvrti sa pobjedom manje.

“Ritam je jak, sve utakmice su izuzetno teške pa tako i ova sa Partizanom. Očekivanja su da nastavimo sa dobrom igrom iz prethodna dva meča. Partizan ima kvalitet i svakako da ćemo probati da se pripremimo što bolje, iako ima jako malo vremena”, rekao je Gordić.

Partizan je jedan od rijetkih klubova koji ima pozitivan skor protiv Budućnosti u Podgorici u ABA ligi (7-6), ali su Podgoričani dobili posljednja četiri duela u svojoj dvorani u prethodne četiri sezone.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com