POSTOJI LI DRUGI UGAO? Ima li ovo smisla? Da li učesnici Prajda vrijedjaju naciju i vjernike? - Volim Podgoricu

POSTOJI LI DRUGI UGAO? Ima li ovo smisla? Da li učesnici Prajda vrijedjaju naciju i vjernike?

U Podgorici je juče održana šesta Parada ponosa pod sloganom “Ne ljubimo lance”, a učesnici Prajda pozvali su poslanike da glasaju za Zakon o životnim zajednicama lica istog pola.

Predsjednik Upravnog odbora organizacije “Kvir Montenegro” Danijel Kalezić rekao je da niko više LGBT osobe neće zaustavljati i gurati u četiri zida i pozvao poslanike da podrže Zakon o istopolnim zajednicama i istovremeno uputio protest zbog neriješavanja slučajeva nasilja nad LGBT osobama za koje je zatražio da se kvalifikuju kao zločini iz mržnje.

Posebnu pažnju je privukao jedan od učesnika Prajda koji je na sebi imao helanke, dekoltiranu bluzu i masku preko lica, a njegova fotografija je objavljena i na drustvenim mrežama beogradskog prajda uz pominjanje Ostroga, što su vjernici u obje države doživjeli kao vrijedjanje njihovih osjećanja od strane učesnika prajda.

-Takozvana borba za slobodu LGBT osoba, inače debelo finansirana iz odredjenih centara, pretvorila se u otvoreno ugrožavanje sloboda svih nas ostalih i vrijedjanje naših vjerskih i nacionalnih osjećanja. Učesnici prajda povlače po svojim paradama crnogorske nacionalne simbole, kojima smo se ponosili, crnogorske brkove, nacionalne slogane izvrću i zloupotrebljavaju, a sada su došle na red i naše najveće svetinje poput Ostroga. Samo pitam, može li se bilo ko boriti za svoja prava ugrožavanjem tudjih prava i vrijedjanjem najintimnijih nacionalnih i vjerskih osjećanja članova zajednice u kojoj žive i čije razumijevanje traže? Zar nije to vrhunac licemjerstva i zar na taj način upravo ne izazivaju revolt i otpor većinske zajednice?, navodi čitalac portala Volim Podgoricu u svom obraćanju koje je zamolio da objavimo.

On ističe da je revoltiran činjenicom da gotovo svi crnogorski mediji bezrezervno podržavaju prajd i da nijedan medij ne želi da otvori ovo pitanje.

-Ko će da brani moje pravo da imam nacionalne simbole koje poštujem i u koji su mi svetinja?! Oni su svima nama oduzeli nacionalne simbole, oduzeli su nam časne, čojske i junačke brkove, oduzeli su nam ponos da “Crnogorci ne ljube lance”, sada mi i Ostrog skrnave. Oni ne poštuju moja osjećanja, moje pretke, moju naciju, moju porodicu, moju djecu. Ko će meni vratiti moj nacionalni ponos koji je sada postao sprdnja? Je li to njihova borba za ravnopravnost, jednakost, suživot i medjusobno uvažavanje i poštovanje?, pita čitalac.

Napišite nam u komentarima, šta vi mislite? Da li se osjećate ugroženo i da li mislite da su oskrnavljeni vjekovni crnogorski nacionalni simboli?

Foto: Instagram/belgrade_pride

 

5 komentara

  1. Od davnina ovako glup tekst nisam procitala… Kad “Ostroga mi” uzrecicu, mogu je tako nazvati, koriste visoko obrazovani ljudi iz “Parova” , “Farmi”, raznoraznih zvjezdica i ostalih gadosti nikoga ne bode. Kad ih koriste Zagoricani, Zabjelcani, Niksicani ( raznih profila) Cetinjani ni tada nam ne smeta. Vrlo cesto se i posprdamo toj uzrecici… A sad je vrlo vazna.. Od Ostroga je napravljen vasar ni to nam ne smeta ali sto ce homoseksualci, trans osobe da kazu to nam je vrlo bitno. Zemljo progutaj nas vise!

  2. Zemlja nas nece progutati, ali docice Bog da nam svima Sudi u Slavi Sili i Pravdi! Ovi mucenici LGBT su osudjeni na sumpor i oganj, kao i njihovi anticki pra pra istomisljenici u Sodomu i Gomoru. Porodica u Crnoj Gori je napadnuta sa svih strana. Ovo je samo jos jedan vidi izludjivanja, trovanja i unistavanja omladine Crnogorske. Hoce da pricamo o homicima, a ne o kradji drzavnih resursa, polupanim politicarima, korupciji, nepotizmu.. Sramno. Ove LGBT mucenike ne treba ni konstatovati, treba ih potpuno ignorisati, kao nesto bolesno zarazno od HIVa i hepatitisa, pih… Samo prezreti i ne komentarisati, kao kad na putu naidje izmet od krave, zacepis nos , okrenes glavu i produzis dalje. A oni ce sami sebe istrijebiti, ionako se prica da bar 30 posto ovih homica sto paradiraju imaju Hiv virus SIDU ili hepatitis ABC…

  3. Ljudi, ovaj mucenik sa maskom ima hepatitis C. A pozitivan je i na hiv. JAvila mi prijateljica iz infektivne . Pazite se, pola ih je tu zarazeno…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com