PALI KRIJUMČARI: Auto pun oružja ukrcan u barskoj luci! - Volim Podgoricu

PALI KRIJUMČARI: Auto pun oružja ukrcan u barskoj luci!

Automobil sa većom količinom naoružanja zaplijenjen je prekjuče na trajektu u luci Bari u Italiji. Istražitelji au utvrdili da je vozilo na trajekt ukrcano u Crnoj Gori, te da je bilo iznajmljeno.

Automobil je koristio dvadesetdvogodišnji mladić koji je policajcima u luci pokazao dokumenta koja se vode na ime Andrea Nurce, koji je porijeklom iz Albanije, a italijanski inspektori provjeravaju njihovu validnost.

Italijanski mediji tvrde da je u automobilu koji je stigao iz Crne Tope bilo više komada „ratnog oružja”. Riječ je uglavnom o pištoljima i automatskim puškama, a pronađeno ih je ukupno devet. Pištolji i puške bili su sakriveni u posebnoj pregradi u rezervoaru. Oružje je otkriveno prilikom redovne kontrole.

Naime, kako prenose italijanski mediji, u luku je, kao i svakog dana, stigao jedan od trajekata, nakon čega je uslijedila rutinska kontrola tamošnjih carinika i finansijske policije. Na red je došla i kontrola automobila koji je iznajmljen u Crnoj Gori i koji je koristio mladić koji je, sudeći po dokumentima, porijeklom iz Albanije.

Carinici i policajci su uočili da je rutinska kontrola izazvala veliku nervozu kod mladića, kojeg su zbog toga pitali da li je sve u redu sa vozilom. On je potvrdno odgovorio, ali je nastavio da se ponaša čudno, pa su policajci odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila.

Automobil je odvezen na više provjera, tokom kojih je otkriven štek u rezervoaru za gorivo, u kojem je pronađeno devet komada naoružanja, kao i municija. Među njima je, navodno, i pištolj marke „tokarev”, koji je bio široko rasprostranjen u bivšoj Jugoslaviji. Tamošnji istražitelji su posebnu pažnju posvetili automatskoj pušci „zastava M70”, za koju italijanski mediji takođe navode da su je koristili u vojsci i policiji Jugoslavije, kao i revolveru marke „smit & venson” (specijalni kalibar 38). Pored toga, zaplijenjena su i tri komada prepravljanog olovnog oružja.

Osumnjičeni mladić je odmah priveden u policiju. Italijanski inspektori nijesu uspjeli da pronađu podatke o njegovoj kriminalnoj prošlosti. Osumnjičen je za posjedovanje ilegalnog oružja i trgovinu tim oružjem. Tužialac u Bariju Angela Mirea odredila je pritvor dvadesetdvogodišnjaku, koji je zatim prebačen u Jadranski gradski zatvor. Juče ujutru mladić je u prisustvu advokata Benedikta Skipe priveden istražnom sudiji Frančesku Agninu.

Izvor: Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com